AMERIKA POSTAVILA 150 NUKLEARNIH RAKETA ŠIROM EVROPE Belorusija besna: Razmeštanje oružja na našoj teritoriji je iznuđen potez!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 22:47

"AMERIKA POSTAVILA 150 NUKLEARNIH RAKETA ŠIROM EVROPE" Belorusija besna: Razmeštanje oružja na našoj teritoriji je iznuđen potez!

NATO ima dugogodišnju praksu takozvanih zajedničkih nuklearnih misija.

Ruska obuka beloruskih pilota i potencijalno raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja na beloruskoj teritoriji je hitna, iznuđena reakcija na pretnje nacionalnoj bezbednosti, izjavio je danas stalni predstavnik Belorusije pri UN Valentin Ribakov.

- Ruska obuka beloruskih pilota, koji mogu da upravljaju avionima specijalne nosivosti, odgovarajuća nadogradnja takvih aviona, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i potencijalno razmeštanje taktičkih nuklearnih ubojnih sredstava na beloruskoj teritoriji su takođe hitna i iznuđena reakcija na izazove i rizike za nacionalnu bezbednost sa kojima se suočava Republika Belorusija - rekao je on, govoreći na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ribakov je istakao da takva saradnja Rusije i Belorusije nije novina u vojnoj saradnji nuklearne i nenuklearne sile, koja se sprovodi u okviru Ugovora o neširenju oružja, prenosi agencija TASS.

- Jedan broj NATO aviona je sertifikovan za letenje sa nuklearnim oružjem, obučavaju se posade za takve misije, a izvode se i odgovarajuće vežbe. Štaviše, preko 150 američkog taktičkog naoružanja nalazi se u nizu zemalja članica NATO-a - u Belgiji, Nemačkoj, Holandiji, Italiji, Turskoj - rekao je beloruski izaslanik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.