AMERIKA I NATO SPREMNI DA POMOGNU CRNOJ GORI: Upoznati smo sa incidentom i u konsultacijama smo sa crnogorskom vladom

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2022, 00:23

AMERIKA I NATO SPREMNI DA POMOGNU CRNOJ GORI: "Upoznati smo sa incidentom i u konsultacijama smo sa crnogorskom vladom"

Stejt department danas je saopštio da SAD razmatraju kako najbolje da odgovore na bilo koji zahtev za podršku Vladi Crne Gore

- Upoznati smo sa incidentom i u konsultacijama smo sa crnogorskom vladom - ističe se u kratkom reagovanju neimenovanog portparola Stejt departmenta za Glas Amerike. Spremnost da pomogne crnogorskim vlastima prošle nedelje je izrazio i NATO.

O sajber napadima na Crnu Goru i vidovima podrške koju SAD i druge članice Alijanse >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu da pruže Podgorici, u ponedeljak su razgovarali potpredsednik Vlade u tehničkom mandatu i ministar odbrane Raško Konjević i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, objavljeno je na Tviter nalogu crnogorskog Ministarstva odbrane.

- Crna Gora veoma ceni brzi odgovor saveznica sa kojima će nastaviti da radi na zaštiti i saniranju posledica ovog izuzetno snažnog i dobro organizovanog napada - navodi se u objavi na Tviteru.

Crnogorski zvaničnici saopštili su danas da hakerski napad na informacioni sistem crnogorskih institucija i dalje traje, ali da sistem neće pretrpeti trajne posledice, i izneli procenu da je napad koštao između 100.000 i 2,5 miliona evra.

BONUS VIDEO: Brutalna tuča na auto-putu u Crnoj Gori
Pogledaj vesti o: NATO,   Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.