AMERIČKE FOKE SE UVELIKO SPREMAJU ZA DESANT NA KRIM: Moraju biti spremni u slučaju rata sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 18:04

AMERIČKE "FOKE" SE UVELIKO SPREMAJU ZA DESANT NA KRIM: Moraju biti spremni u slučaju rata sa Rusijom

Tu su i ostale NATO snage

Vojne vežbe američkih specijalaca u Evropi "Trojan futprint 21" i "Blek svon 21", koje su održane početkom maja, imale su za cilj uvežbavanje za slučaj sukoba sa Rusijom.

Krim bi mogao da bude idealna teritorija za jednu takvu operaciju specijalnih snaga američkih marinaca, piše "Biznis insajder".

- Timovi "foka" mogli bi da izvedu desant na obalu, da priređuju zasede, sprovode obaveštajne operacije na moru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kopnu, da učestvuju u podvodnim specijalnim operacijama, kao što je postavljanje senzora u okeanima ili magnetnih mina na neprijateljske brodove - navodi se u članku.

Autor članka konstatuje da Moskva oduzima Vašingtonu primat na moru i u vazduhu, dok je Krim nazvao moćnom tvrđavom koja štiti južne kopnene i vazdušne granice Rusije.

U vežbama američkih snaga učestvovali su pripadnici specijalnih snaga Austrije, Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Gruzije, Crne Gore, Severne Makedonije, Španije, Ukrajine i Britanije.
Pogledaj vesti o: NATO,   Insajder

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.