AGILNI DUH: Amerika i NATO iz straha održali vojnu vežbu na samoj granici sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 20:05

AGILNI DUH: Amerika i NATO iz straha održali vojnu vežbu na samoj granici sa Rusijom

U vežbama pod nazivom "Agilni duh" učestvuje oko 2.500 vojnika iz 15 savezničkih i partnerskih zemalja, saopštile su SAD.

Gruzijske i američke trupe odradile su zajedničku vežbu pomaganja povređenim vojnicima u sklopu saradnje Gruzije i članica NATO, a ona je izvedena u trening kampu blizu glavnog grada Tbilisija.

Rojters navodi da su vežbe održane zbog pojačanih tenzija između NATO i Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja se graniči sa Gruzijom, a sve nakon incidenta iz juna u kojem su ruske snage ispalile hice upozorenja ka britanskom ratnom brodu koji je ušao u vode blizu Krima.

Ukrajina takođe izvodi vojne vežbe u Lavovu do 30. jula.

Britanska novinska agencija piše da su Rusija i Gruzija imale kraći oružani sukob 2008. godine, i dodaje da se na petini gruzijske teritorije nalaze ruske trupe.

Sve vesti o domaćem i stranom  naoružanju pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.