ADLIGAT: Sećanje na bombardovanje, nagrada čoveku koji je izmestio više stotina srpske dece na bezbedno tokom rata

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Mar.2024, 12:17

ADLIGAT: Sećanje na bombardovanje, nagrada čoveku koji je izmestio više stotina srpske dece na bezbedno tokom rata

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat uručilo je posebnu nagradu povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja Jozefu Škultetiju iz Slovačke “za iskazano dobročinstvo i pomoć Srbiji u najtežim trenucima, za nesebčinu podršku onima kojima je pomoć bila najpotrebnija, za razvijanje prijateljstva među narodima”.

 
Jozef Škulteti je samonicijativno pokrenuo humanitarnu akciju tokom bombardovanja 1999. godine za premeštanje srpske dece na sigurno.
 
Uz pomoć Matice Slovačke u Jugoslaviji porodice bilo koje nacije ili vere iz ratnog područja koje su želele da njihova deca budu zaštićena od stradanja i stresova...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.