A šta kaže NATO? Napad je odbrambeni

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 20:18

A šta kaže NATO? "Napad je odbrambeni"

NATO saopštio da su vazdušni napadi SAD i Velike Britanije na Hute u Jemenu bili "odbrambeni".

"Napadi su bili odbrambeni i imali su cilj da se očuva slobodna plovidba na jednom od najvažnijih morskih puteva na svetu", rekao je portparol NATO Dilan Vajt.

On je dodao da "napadi Huta moraju da se prekinu".

SAD i Velika Britanija izveli su noćas napade na uporišta jemenskih pobunjenika Huta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji nedeljama prete međunarodnom pomorskom saobraćaju u Crvenom moru u znak solidarnosti sa Palestincima u Gazi.

Najmanje pet osoba je ubijeno, a šest ranjeno u napadima.

"Američki i britanski neprijatelji snose punu odgovornost za svoju zločinačku agresiju na naš narod u Jemenu i neće proći bez odgovora i nekažnjeno", rekao je vojni portparol Huta Jahja Sari u video-poruci.

On je dodao da su izvršena 73 napada na pet jemenskih regiona koji su pod kontrolom Huta, ali nije precizirao šta su bili ciljevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.