Украјина се придружила НАТО центру за сајбер одбрану

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 20:13

Украјина се придружила НАТО центру за сајбер одбрану

Украјина се званично придружила НАТО Центру изврсности за кооперативну сајбер одбрану (NATO CCD COE), са седиштем у Естонији. Фото: WikimediaComonns/The Presidential Administration of Ukraine „Данас је национална застава Украјине званично подигнута у седишту Кооперативног центра изврсности НАТО-а за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сајбер одбрану у Талину, обележавајући званично приступање Украјине NATO CCD COE“, објавило је украјинско министарство спољних послова на свом Твитер налогу.
Руски амбасадор у Естонији Владимир Липајев рекао је недавно за ТАСС да је приступање Украјине НАТО центру за сајбер одбрану покушај уцене Русије.
Овај потез „илуструје планове Запада да постепено укључе Украјину у систем антируског војног планирања и интегришу је у инфраструктуру НАТО-а“, рекао је он, додајући, међутим, да учешће Украјине у овој структури не представља претњу за безбедност Русије.
Основан 2008. године са седиштем у главном граду Естоније Талину, NATO CCD COE је мултинационално и интердисциплинарно средиште за пружање подршке својим чланицама и НАТО у области сајбер одбране, кроз мултидисциплинарна примењена истраживања, експертска саветовања, обуке и вежбе.
Intenzivan vazdušni napad ruskih snaga na Kijev

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина се придружила НАТО центру за сајбер одбрану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.