Zelenski će morati da kleči na kolenima

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 16:56

"Zelenski će morati da kleči na kolenima"

Na predstojećem samitu NATO-a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski moraće da "kleči", jer zapadne zemlje sumnjaju u njegove sposobnosti.

To je izjavio poslanik Državne dume iz Sevastopolja Dmitrij Belik.

Naime, Zelenski je ranije rekao da očekuje jedinstvo Alijanse na samitu NATO-a, koji će biti održan od 11. do 12. jula u Viljnusu.

"Na samitu NATO-a Zelenski će morati da kleči na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolenima. Ukrajinska kontraofanziva očigledno nije išla po planu zapadnih sponzora i željama Zelenskog. Ukrajina je izgubila veliku količinu opreme i ljudstva, a to je velika količina bačenog novca", kazao je Belik za "RIA Novosti".

Ruski poslanik je istakao da Zelenski ima samo jednu stvar da uradi, a to je da "padne na kolena na samitu i da svima poljubi čizme kako bi mogli da dobiju još tenkova, artiljerije i još mnogo toga, u nadi da se kontraofanziva neće ugušiti".

Prema njegovim rečima, zemlje NATO-a već sumnjaju u sposobnosti Zelenskog, ali će ipak pružiti podršku.

"Novac će biti dat, ali kako se kaže, ne iz velikodušnosti, već iz nužde", naglasio je.

Prethodno je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao lidere zemalja članica NATO-a da "preuzmu konkretne korake" ka ukrajinskom članstvu na samitu te organizacije koji će naredne nedelje biti održan u Vilnjusu.

On je to rekao tokom posete Pragu i sastanka sa češkim predsednikom Petrom Pavelom koji je podržao članstvo Ukrajine u NATO-u.

Zelenski je kazao da njegovoj državi treba "mnogo više od uopštene izjave stare više od deset godina da su vrata NATO-a otvorena", preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BUKUREŠT + Kijevu će se u Viljnusu ponuditi bilateralne garancije: Nemačka planira da INSISTIRA da se Ukrajini ne odobri članstvo u NATO

Izvor: Blic, 09.Jul.2023, 09:55

Nemačka planira da na predstojećem samitu NATO u Viljnusu 11. i 12. jula insistira da se Ukrajini ne odobri članstvo u NATO, piše britanski dnevnik "Telegraf", pozivajući se na izvor iz Alijanse.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.