Varšava: Novi antiteroristički zakoni u Poljskoj

Izvor: Studio B, 24.Mar.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varšava: Novi antiteroristički zakoni u Poljskoj

Nakon terorističkih napada u Briselu, Poljska planira uvođenje novih antiterorističkih zakona, a uoči dva važna događaja u varšavi ove godine - samita NATO-a početkom jula i posete pape Krakovu.

"Podnećemo zahtev za odobrenje novih mera bezbednosti vladi početkom aprila, tako da parlament može da ih razmotri i usvoji do kraja maja", rekao je novinarima ministar unutrašnjih poslova Marius Blazak.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je rekao da je cilj da se obezbedi primena novih mera pre samita NATO-a i pre proslave Svetskog dana mladih u Krakovu na kojoj se očekuje prisustvo pape Franje.

"Možemo da zaključimo da su meta terorista postali obični ljudi. Moramo izvući zaključke iz toga", dodao je koordinator obaveštajne službe Marius Kaminski.

On je rekao da će novi zakon omogućiti produžavanje pritvora za pojedince osumnjičene za terorizam i da obezbeđuje pravnu mogućnost da se odmah protera stranac i zatvori granica, prenosi AFP.

Premijerka Poljske, Beata Šidlo je rekla da "nakon dogođaja u Briselu, nije moguće reći da je u redu prihvatiti bilo koji broj migranata".

"Hiljade migranata je došlo kako bi poboljšali kvalitet svog života ali među njima su i teroristi", izjavila je premijerka.

Mađarska, članica EU takođe je danas predstavila nacrt paketa mera zaštite od terorizma, uoči sastanka ministara unutrašnjih poslova EU i ministara pravde u Briselu.

 

 

 
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.