Potpredsednik SAD Majk Pens stigao u Podgoricu, dočekao ga Marović

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik SAD Majk Pens stigao u Podgoricu, dočekao ga Marović

Učestvovaće na Samitu Jadranske povelje sa liderima Zapadnog Balkana

Potpredsednik SAD Majk Pens doputovao je u Podgoricu gde će se sastati sa sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem, a učestvovaće na Samitu Jadranske povelje sa liderima Zapadnog Balkana.

 Potpredsednik SAD Majk Pens doputovao je u Podgoricu, a na aerodromu "Golubovci" dočekao ga je premijer Duško Marković sa suprugom.

Američka Ambasada u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Podgorici je dolazak Pensa prenosila uživo putem Fejsbuka.

Pens je u Podgoricu doputovao sa suprugom kojoj je odmah po izlasku iz aviona uručeno cveće, potom su intonirane himne dveju država, a nakon toga su Pens i Marković zajednički prošli pored stroja Počasne garde Vojske Crne Gore, uz pozdrav državnoj zastavi.

Pens je u Podgoricu doputovao iz Gruzije, a prethodno je boravio i u Talinu.

Prema Protokolu večeras će premijer Marković prirediti večeru za američkog potpredsednika i njegovu delegaciju.

Na večeri će, sa crnogorske strane, prisustvovati premijer Marković, Predsednik Filip Vujanović, predsednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsednik vlade Rafet Husović, ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović, ministar odbrane Predrag Bošković, ambasador Crne Gore u SAD Nebojša Kaluđerović i glavni politički savetnik premijera Saša Eraković.

Pens je najviši američki zvaničnik koji je doputovao u Crnu Goru u poslednjih 100 godina od kada su dve države uspostavile diplomatske odnose.

Ujedno, to će biti prva poseta regionu najvišeg zvaničnika i prvog saradnika predsednika SAD Donalda Trampa, preneo je portal CdM.

Pens će sutra učestvovati u radu Samita Jadranske povelje, koji se održava u Podgorici.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pens: Hrabrost Crne Gore nadahnjuje svet

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2017

Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je u Podgorici da Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbednosti regiona zapadnog Balkana i da hrabrost Crne Gore u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet, saopštila je služba za odnose sa javnošću vlade Crne Gore...Pens je na svečanoj večeri u prisustvu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.