Namere Jermenije da održi zajedničku vojnu vježbu sa SAD su za žaljenje — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 11.Sep.2023, 00:42

Namere Jermenije da održi zajedničku vojnu vježbu sa SAD su za žaljenje — Lavrov

Rusija žali jermenske namere da održe zajedničke vežbe sa Sjedinjenim Državama, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare posle samita G20.
„Ovaj potez jermenskih lidera je za žaljenje“, izjavio je Lavrov, komentarišući odluku Jerevana da održi zajedničku vojnu vežbu sa Sjedinjenim Državama. Rusija može da vidi nevolje od pokušaja NATO-a da se infiltrira na Južni Kavkaz, naglasio je Lavrov. „Naravno, vidimo malo dobrog od agresivne zemlje NATO koja pokušava da se infiltrira na Južni Kavkaz. Ne mislim da je to dobro ni za koga, uključujući i samu Jermeniju“, izjavio je ministar spoljnih poslova, odgovarajući na pitanje TASS-a. Jermensko ministarstvo odbrane je u sredu saopštilo da će Jermenija biti domaćin zajedničke vojne vežbe „Igl Partner 2023“ sa Sjedinjenim Državama od 11. do 20. septembra.  

Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.