Kuleba razgovarao sa Blinkenom uoči samita NATO-a

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 22:04

Kuleba razgovarao sa Blinkenom uoči samita NATO-a

Ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da je razgovarao telefonski sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom uoči samita NATO.

"Imao sam produktivan razgovor sa državnim sekretarom Blinkenom uoči Viljnusa. Ostalo je 48 sati i radimo na tome da njegove konačne odluke budu od koristi za sve: Ukrajinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO i globalnu bezbednost", napisao je Kuleba na Tviteru.

Kuleba je naveo da je zahvalio Blinkenu na novom paketu američke vojne pomoći Ukrajini, prenele su RIA Novosti.

Samit NATO-a biće održan od 11. do 12. jula.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je prethodno da Ukrajina neće postati članica NATO-a na predstojećem samitu Alijanse u Viljnusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostalo je 48 sati do samita NATO: Šef diplomatije Ukrajine razgovarao sa Blinkenom

Izvor: 24sedam.rs, 09.Jul.2023

Radimo na tome da konačne odluke samita budu od koristi za sve: Ukrajinu, NATO i globalnu bezbednost - poručio je Dmitro Kuleba

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.