URS: Peticija za povraćaj imovine

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Peticija za povraćaj imovine

URS će narednog meseca početi prikupljanje potpisa za peticiju za vraćanje imovine lokalnim samoupravama, izjavio predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Šef poslaničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da URS počinje prikupljanje potpisa građana za peticiju koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će doprineti vraćanju imovine lokalnim samoupravama.

"To će biti suština naše peticije", rekao je Dinkić, koji se prvi put u svojstvu predsednika poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije obratio novinarima u Skupštini Srbije.

Dinkić je objasnio da će se peticijom tražiti izmene zakona o javnoj svojini, porezu na plate, porezu na dobit i lokalnim izborima.

"Kada dobijemo podršku građana, podnećemo predloge za izmene i dopune ovih zakona parlamentu", najavio je Dinkić.

Predsednik URS-a se nada da će građani potpisima podržati peticiju te stranke, a vladajuća većina glasati za izmene zakona u parlamentu.

Prema njegovim rečima, pretpostavlja da će svoje zakonske predloge URS predati parlamentu do kraja redovnog prolećnog zasedanja. Dinkić je rekao da je od sada zaposlen u Skupštini Srbije, ali da ne zna kolika mu je plata.

Dinkić je formalno od juče šef poslaničke grupe URS, a ostavku na mesto ministra ekonomije podneo je kad je premijer Srbije Mirko Cvetković zatražio njegovo razrešenje zbog javne kritike rada Vlade.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.