U prvoj polovini 2010. kreće oporavak

Izvor: S media, 25.Dec.2009, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prvoj polovini 2010. kreće oporavak

Ministar ekonomije Mladjan Dinkić istakao je ubedjenje da će u prvoj polovini sledeće godine privreda krenuti u oporavak i da će Srbija u 2010. postati zemlja - kandidat za članstvo u EU.

"Postepeno će se stvari popravljati, a vidljivo bolje biće nam u 2011. godini", rekao je sinoć Dinkić, dodajući da očekuje da će već na proleće, kada se uoče prvi znaci oporavka privrede, vlada će krenuti u razgovore sa sindikatima o povećanju zarada zaposlenih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Gostujući u programu TV "Pink", Dinkić je ocenio da će automobilska industrija biti nosilac razvoja privrede Srbije naredne godine i nagovestio da će 2010. biti obeležena dolaskom proizvodjača iz automobilske industrije iz zapadne Evrope u Srbiju.

Dinkić je ponovio da će u sledećim godinama doći do seljenja industrijskih kapaciteta iz zapadne Evrope u region jugoistočne Evrope "i tu je šansa Srbije".

Govoreći o novom automobilu FIAT-a koji će se proizvoditi od druge polovine 2011. godine u Kragujevcu, Dinkić je istakao da je to automobil iz B klase i nešto je veći od "punta", ali mnogo lepši, dok je drugi model u klasi C i u rangu je "škode felicije" i biće namenjen mahom za izvoz.

Dinkih je obelodanio podatak da je iz budžeta izdvojeno oko 15 miliona evra za subvencionisanu kupovinu "punta" po sistemu "staro za novo", a po osnovu poreza na kupovinu novih automobila u državnu kasu se slilo oko 33 miliona evra.

Komentarišući CeSID-ove rezulate istraživanja javnog mnjenja, prema kojem G17 ne bi prošao cenzus na eventualnim parlamentarnim izborima, Dinkić je rekao da na to ne obraća pažnju, jer ta istraživanja nisu pouzdana.

On je podsetio da je na lokalnim izborima na Voždovcu G17 plus imao 4,4 odsto glasova, a u Kostolcu devet odsto, tako da CeSID-ova anketa nije merodavna.

Odgovarajući na hipotetičko pitanje šta bi bilo ukoliko bi Demokratska stranka i Srpska napredna stranka formirale vladu, Dinkić je istakao:"Daleko im lepa kuća".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.