Izvor: Njuz.net, 28.Dec.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud doneo odluku da svi građani uplate Dinkiću po hiljadu evra

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 28. decembar 2016, (Njuz) – Rešenjem osnovnog suda u Beogradu svi građani Srbije dužni su da uplate hiljadu evra Mlađanu Dinkiću, bivšem guverneru NBS, bivšem ministru finansija, ministru za regionalni razvoj i predsedniku G17+ i URS.
Ovom odlukom završen je proces koji se pred ovim sudom vodio nekoliko godina i koji je privukao veliku pažnju javnosti.
– Postupajuće sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << su, ceneći prikupljene dokaze, procenile da je Mlađan Dinkić sve svoje funkcije obavljao stručno i savesno, da je poštovao sve zakonske propise i da u njegovom postupanju nema elemenata krivičnog dela – stoji u izreci presude – Shodno ovakvom zaključku, sud je doneo odluku da su svi građani Srbije obavezni da mu isplate po hiljadu evra. Sudsko veće je posebnu pažnju posvetilo spornom ugovoru sa FIAT-om za koji mnogi tvrde da je štetan po državu i utvrdilo da je njegov najveći deo zatamnjen, a da u vidljivom ostatku nema članova koji bi ukazivali na kršenje zakona. Sud smatra i da su građani odgovorni jer su poverovali Dinkićevim predizbornim obećanjima, da su nerealno procenjivali njegove sposobnosti i da je 1000 evra pravična naknada u ovom slučaju – piše u presudi.

Ova presuda će postati izvršna objavljivanjem u Službenom glasniku, a građani će, na kućne adrese, uskoro dobiti uplatnice kojim mogu regulisati svoj dug.
Dinkić nije želeo da komentariše presudu, jer se povukao iz javnog života i posvetio komponovanju.
Samo je kratko poručio da će poštovati odluku suda i da će primati isključivo dinarske uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije.
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.