Sa MMF o najnovijim kretanjima i budžetu za 2013.

Izvor: Studio B, 12.Nov.2012, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa MMF o najnovijim kretanjima i budžetu za 2013.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Beogradu od sutra do 20. novembra da bi sa srpskim vlastima razgovarala o najnovijim ekonomskim kretanjima i nacrtu budžeta za 2013. godinu.

Na čelu misije MMF biće kao i do sada Zuzana Murgasova.

"Misija će početi, ali ne i zaključiti, razgovore o mogućem programu sa Fondom. Ukoliko bude postignut dovoljan napredak, razgovori o programu će biti nastavljeni tokom misije koja će uslediti posle ove", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je stalni predstavnik MMF u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je ranije da će sa delegacijom MMF u Beogradu razgovarati o planu srednjoročnih strukturnih reformi, a da se krajem januara ili početkom februara 2013. očekuje i dolazak pregovaračke misije o eventualnom novom aranžmanu sa MMF.

"Sa delegacijom MMF ćemo razgovarati o planu srednjoročnih strukturnih reformi, jer je važno da

Srbija smanji svoj dug i sprovede tu vrstu reformi. Nakon te misije koja je pripremna i biće relativno kratka - trajaće sedam dana, očekujemo pregovaračku misiju krajem januara ili početkom februara oko eventualnog novog aranžmana", rekao je miniostar Dinkić.

Dinkić je prethodno naveo i da je sa MMF dogovoreno da konsolidovani budžetski deficit za 2013. može biti i nešto veči od planiranih 3,6 odsto vrednosti bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Dinkić je precizirao da veći deficit konsolidovanog budžeta može biti rezultat uvećanih izdataka za kompenzaciju dugova nasleđenih iz prošlosti, a ne zbog prepravke budžeta za sledeću godinu, pošto je on dobro napravljen.

Ministar je izrazio ubeđenje da će Misija MMF, koja dolazi u Beograd sutra, potvrditi predlog budžeta za iduću godinu.

 

Ljajić: Važno da sklopimo novi aranžman sa MMF-om

 

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je jako važno da Srbija sklopi novi aranzman sa MMF-om, ne toliko zbog novca koji bismo mogli da dobijemo od te institucije, već zbog međunarodnog finansijskog kredibiliteta zemlje.

Ljajić je, posle otvaranja Sajma nameštaja, novinarima rekao da je taj aranžman važan i zbog stručne podrške, ali da i ubuduće možemo da dođemo do povoljnih kredita.

Na pitanje novinara da li je vlada spremna da ispuni uslove MMF-a, on je odgovorio da se ne radi ni o kakvim uslovima ili ultimatumima već je to naš interes.

"Mi moramo da smanjimo deficit i troškove svuda gde je to moguće. Država mora da štedi i da pokaže ozbiljnost da bi od drugih mogla da traži i očekuje da budu racionalni i štedljivi", poručio je Ljajić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa MMF o najnovijim kretanjima i budžetu za 2013.

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Nov.2012

BEOGRAD - "Misija će početi, ali ne i zaključiti, razgovore o mogućem programu sa Fondom. Ukoliko bude postignut dovoljan napredak, razgovori o programu će biti nastavljeni tokom misije koja će uslediti posle ove", izjavio je stalni predstavnik MMF u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Počinju razgovori sa misijom MMF

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2012, 04:45

BEOGRAD -..Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Beogradu od danas do 20. novembra da bi sa srpskim vlastima razgovarala o najnovijim ekonomskim kretanjima i nacrtu budžeta za 2013. godinu. Na čelu misije biće, kao i do sada, Zuzana Murgasova..."Misija će početi, ali ne i zaključiti,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sa MMF o budžetu za 2013.

Izvor: Večernje novosti, 13.Nov.2012

BEOGRAD – Predstavnici srpskih vlasti i misije Međunarodnog monetarnog fonda danas su plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije započeli razgovore o najnovijim ekonomskim kretanjima i nacrtu budžeta za 2013. godinu.Misija MMF-a boraviće u Beogradu do 20. novembra, a na njenom čelu biće,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.