Regioni prošli na mišiće

Izvor: TvojPortal.com, 28.Jun.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regioni prošli na mišiće

/press/ Kontra - Protiv SVM, uzdržani LSV i PUPS, a četiri poslanika DS i jedan socijalista nisu ni glasali. Prvi put od formiranja Vlade parlamentarna većina nije bila tako nejedinstvena

Ni polovično ... Za Dinkićev predlog Zakona o finansiranju lokalne samouprave glasalo je tek 108 poslanika

Prvi put od konstituisanja ove vlade poslanici iz gotovo svih vladajućih stranaka otkazali su lojalnost i nisu glasali za zakonski predlog koalicionog partnera.
Zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << o finansiranju lokalne samouprave, koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije Mlađana Dinkića, usvojila je juče parlamentarna većina, ali u krnjem sastavu.
Vladajući orkestar odavno nije delovao raštimovanije, a Zakon je usvojen glasovima samo 108 poslanika vladajuće koalicije od 127, koliko ih je bilo u sali. Protiv je bio SVM, uzdržani LSV i PUPS, a četiri poslanika DS-a (Gordana Čomić, Dragoljub Mićunović, Miroslav Martić i Branka Ljiljak), kao i socijalista Dejan Radenković nisu ni glasali. Dinkić praktično duguje zahvalnost opoziciji jer je njegov zakon prošao isključivo zbog odluke opozicionih stranaka da uopšte ne prisustvuju glasanju.Ostatak vesti pročitajte na linku

politikaSrbijaURSregionipredlogmladjan dinkic

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.