Protokol o završetku pregovora sa Japanom

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protokol o završetku pregovora sa Japanom

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić i otpravnik poslova Ambasade Japana u Beogradu Teruhiku Šinade potpisaće sutra bilateralni protokol o završetku pregovora sa Japanom u procesu pristupanja Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji, sopšteno je danas iz tog ministastva

Japan je prva članica STO sa kojom Srbija potpisuje bilateralni protokol o završetku pregovora, od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako je Srbija 2005. godine otpočela proces pristupanja toj organizaciji.

Ambasada Japana u Srbiji saopštila je da su bilateralni pregovori Japana i Srbije o pridruživanju nase zemlje STO uspešno okončani i da će sutra tim povodom u Ministarstvu ekonomije biti potpisan bilateralni protokol, kojim se obaveštava generalni sekretar STO da su pregovori o medjusobnom pristupanju na tržišta zvanično završeni.

Uspešan završetak bilateralnih pregovora Japana i Srbije predstavlja važan napredak za pridruživanju naše zemlje STO, što je značajno i za Japan koji se zalaže za dalje razvijanje multilateralnog sistema slobodne trgovine i za jačanje STO.

Ambasada Japana u Srbiji se nada da će ovaj korak doprineti unapredjenju ekonomskih odnosa dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.