Pola miliona potpisa za decentralizaciju Srbije

Izvor: Blic, 21.Maj.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola miliona potpisa za decentralizaciju Srbije

Očekujem da ćemo imati pola miliona potpisa građana Srbije za narodnu peticiju koje ćemo 30. maja predati u Skupštinu Srbije“, rekao je večeras u Požarevcu lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić na tribini „Moj Požarevac – velika šansa“. Dinkić je rekao da je zadovoljan odzivom građana u Požarevcu i celoj Srbiji.

Ovom peticiojom, Požarevac će dobiti veći budžet, jer će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 80 odsto od poreza na zarade ići u budžet Požarevca, a lokalna vlast će taj novac iskoristiti za potrebe grada. Takođe, decentralizacijom, vratiće se imovina gradovima i opštinama, a gradonačelnici će se birati na neposrednim izborima", zaključio je Dinkić i dodao da je došlo vreme da se sa peticijom ide do kraja i da ona građanima Srbije omogući bolji život.

Član Uprave Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić naglasio je da je važno da su građani potpisivanjem peticije shvatili poruku koju ona nosi.

„Pokrenuli smo veliki društveni proces koji je preokret za Srbiju. Ako se promene i ne dogode odmah, one će nam biti putokaz za bolji život i dobrobit svih njenih građana. Greška vlasti je što se ne bavi ljudima, već teritorijom, a mi se bavimo ljudima i želimo da im omogućimo bolji život", rekao je Ilić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.