Petrović: Fiskalni savet pozdravlja reformu javnog sektora

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Fiskalni savet pozdravlja reformu javnog sektora

Fiskalni savet pozdravlja vladin program mera za reformu javnog sektora, izjavio je danas Tanjugu predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović napominjući da, ipak, nedostaje reforma penzionog sistema i da je to značajan nedostatak.

Petrović je kazao da je ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić danas predstavio vladine mere Fiskalnom savetu, koji će tek detaljno da ih analizira u narednih 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana, tako da za sada može da iznosi samo početne stavove i utiske.

- Mi smo materijale sada dobili i detaljno ćemo ih analizirati i, kao što nam je zakonska obaveza, u roku od osam do 10 dana o tome obavestiti skupštinu i onda izaći u javnost - rekao je Petrović.

On je naveo da su članovi Fiskalnog saveta razgovarali sa Dinkićem o dve teme - strukturnim reformama i rebalansu budžeta.

- Što se tiče strukturnih reformi i restrukturisanja bivših društvenih i javnih preduzeća, "to su, kako smo za sada obavešteni, dobre mere - kazao je Petrović.

- Ono što naravno može da bude pitanje jeste primena toga, jer to je stvarno malo tvrdji orah. U svakom slučaju mi pozdravljamo te mere", naglasio je čelnik Fiskalnog saveta.

Kada je reč o predlogu rebalansa budžeta i izgledima za ovu i 2014. godinu, Petrović je kazao da je o tome manje razgovarano na sastanku sa Dinkićem.

"Mi te podatke tek treba detaljno da analiziramo, ali prelimiranrni utisak je da mi tu imamo neke rezerve - da li će to da se i ostvari u 2013, a naročito vidimo da mogu da nastanu značajni problemi u pogledu deficita u idućoj godini", kazao je Petrović.

On je kazao da će Fiskalni savet tek u narednih desetak dana imati čvršće stavove o tome.

- Ovo što sada iznosim su samo naši preliminarni stavovi i utisci", zaključio je Petrović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zamrzavanje plata i penzija neophodno

Izvor: Danas, 20.Jun.2013

Ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić juče se sastao sa članovima Fiskalnog saveta kako bi im predstavio Vladin program za stabilizaciju budžeta i reformu javnog sektora.

Nastavak na Danas...

Dinkić predstavlja vladin paket mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2013, 03:32

U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas će biti održana debata na kojoj će vladin paket ekonomskih mera predstaviti ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.