Dinkiću oduzimaju resor finansija

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkiću oduzimaju resor finansija

Ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću preti oduzimanje resora u budućoj rekonstrukciji Vlade Srbije, koja bi mogla da bude sprovedena posle 28. juna, kada bi Brisel trebao da odluči da li će Srbija dobiti datum za pregovoro o članstvu u EU.

Premijer Srbije Ivica Dačić

 

Kako se već danima spekuliše i Dačić i Vučić su nezadovoljni Dinkićevim radom, što je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << do izražaja i prilikom poslednjeg seta poreskih zakona, kada su naprednjaci amandmanima menjali predloge ministra finansija.

 

Dinkić bi mogao da ostane bez resora finansija dok bi mu samo bio prepušten resor privrede. U varijanti da to ne prihvati, vladajuća koalicija bi potražila drugog partnera.

Dinkić bi mogao da Dačića i Vučića preduhitri tako što bi podneo ostavku dok bi, kao što je to bilo i u slučaju prethodne vlade, ministri iz njegove stranke ostali na svojim funkcijama.

 

Vučić tvrdi da se razdvajanjem resora finansija i privrede još "niko nije bavio", dok potpredsednici njegove stranke Zorana Mihajlović i Goran Knežević najavljuju da će se personalne promene u Vladi naći na dnevnom redu kada Vlada završi važna državna pitanja kao što su Kosova i EU.

 

Da se Dinkić našao u nemilosti koalicionih partnera vidi se i iz izjave potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića. On je poručio svom kolegi da neće proći njegov predlog o zamrzavanju penzija i plata u javnom sektoru. Odbacio je mogućnost pada Dačićevog kabineta. Naprotiv, može biti samo ugrožen ostanak pojedinca koji forsira politiku za koju nema podršku koalicionih partnera, sugerisao je Krkobabić.

 

- Vlada će svakako srušiti tog pojedinca koji bude iskakao iz politike Vlade - rekao je Krkobabić.

 

Petrović zlatna ezerva?

Iako i bez Dinkićevih poslanika imaju parlamentarnu većinu, kao zamenu u vladajućoj koaliciji, pojedini beogradski mediji pominju Dušana Petrovića. Bivši potpredsednik DS nakon izbacivanja iz stranke sada predvodi poslanički klub Zajedno za Srbiju.

POSLANICI NALjUTILI IVICU DAČIĆA Premijeru puna kapa provokacija

 

Premijer Srbije Ivica Dačić bio je juče u Skupštini Srbije vidno uzrujan dobacivanjem nekih poslanika.

- Nisam došao zato što moram, mogao sam da izmislim obaveze, ali sam uvek došao kada ste me zvali i molim vas da mi ne dobacujete. Znam da je to vaš manir iz petookotobarskih dana - rekao je Dačić Srđanu Milivojeviću (DS).

Varnice su sevnule i između premijera i predsedavajućeg Nebojše Stefanovića (SNS) koji ga je opomenuo da je prekoračio vreme. Dačić je uzvratio da ako ga budu opominjali, ne mora ni da se obraća poslanicima.

- Ako mi ograničavate vreme, ja mogu da odem - dodao je on. Odgovarajući na pitanje Borislava Stefanovića (DS), Dačić je kazao da nije došao da se raspravlja o tome kada je bilo gore i naveo da je najveći deficit u budžetu od osam odsto bio u vreme vlade Mirka Cvetkovića.

B. RAJIĆ

Slobin naslednik vodim zemlju u EU

 

Dačić je kazao i da DS treba da se zapita zašto je izgubila izbore, a SPS je još uvek na vlasti.

- Ja kao neko ko je nasledio Miloševića, vodim zemlju u Evropsku uniju. Ali to je politika i to je život. Ja sam zadovoljan, jer sam se promenio nabolje - kazao je Dačić. 
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.