Dinkić najavio povlačenje države iz upravljanja javnim preduzećima

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2013, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić najavio povlačenje države iz upravljanja javnim preduzećima

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić najavio je da će do septembra da bude objavljen javni poziv za početak privatizacije Javnog prEduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica". Dinkić je u Skupštini Srbije kazao da će taj tender objaviti Ministarstvo energetike.

Sledi tenderi za prodaju nekoliko javnih preduzeća: Mlađan Dinkić  

On je kazao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << privatizacija "Resavice" deo Vladinog paketa mera u okviru kojeg je doneta odluka da država prestane da bude vlasnik jednog broja javnih preduzeća ili da njima ne upravlja. Dinkić je rekao da dobro teku razgovori o saradnji Jat ervejza sa aviokompanijom Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

"Nadam se da ćemo uskoro moći da vas obavestimo o njihovom ishodu", naveo je

Dinkić. Ministar je rekao i da će farmaceutska kompanija Galenika, u kojoj

nije uspela privatizacija, hitno morati da se konsoliduje, uz smanjenje broja radnika.

 

Dinkić je dodao da se neće žuriti sa privatizacijom Dunav osiguranja i Čačanske banke, ali da će, ukoliko se pojavi dobar strateški partner, država biti spremna da ih privatizuje.

 

Dogovoreno je, po njegovim rečima, i da, ukoliko bude interesovanja "snažnih investitora", država u dugogodišnji zakup da upravljanje beogradskim aerodromom, uz obavezu investiranja, ali bi država i građani, kao mali akcionari, ostali vlasnici 100 odsto kapitala tog javnog preduzeća.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.