Dinkić: Tadić ispao zbog sujete

Izvor: B92, 30.Sep.2012, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Tadić ispao zbog sujete

Beograd -- Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže za "Blic" da je koordinacija u vladi odlična, da niko ni na koga nije ljubomoran, već da svako rad svoj posao.

Na pitanje kako sarađuje sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, Dinkić kaže: "Radimo timski. Bukvalno sve što se dogovorimo u potpunosti ispunjavamo. Prezadovoljan sam za sada".

Ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prvi put posle mnogo godina partneri veruju njegovom timu i daju mu punu podršku, rekao je da je u prošloj vladi imao "najgora saplitanja u čitavoj karijeri".

Negirajući da u vladi glavnu reč vodi potpredsednik Aleksandar Vučić, Dinkić je rekao da je ovo prva vlada gde postoji više jakih lidera koji su sigurni u sebe.

"Niko ni na koga nije ljubomoran, već svako radi svoj posao. U prošlom sazivu (tadašnji predsednik Srbije Boris) Tadić je iz meni nepoznatih razloga bio ljubomoran na sve koji su bili iole jaki, bez obzira da li su iz njegove stranke ili su mu partneri, a onda ih je saplitao, kočio u radu i širio lažnu propagandu o njima kroz medije koje je kontrolisao", rekao je on.

Dinkić je ocenio da vlada, da bi bila efikasan tim, mora da ima dobrog selektora, ali i motivisane kvalitetne igrače.

"Nažalost, Tadić je na teren poslao igrače za niži rang, a najbolje igrače, zbog svoje sujete ostavio na klupi za rezerve. Zato je i ispao iz prve političke lige", poslužio se Dinkić sporstskim rečnikom.

Dinkić je tračem ocenio priče o njegovom sukobu sa guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković.

"Sve je trač. Imamo izuzetno dobre profesionalne odnose", rekao je on, izrazivši zadovoljstvo njenim izborom kandidata za viceguvernere, kao i saglasnost oko kandidata za članove Saveta NBS.

Dinkić je naglasio da nikada nije imao jači tim u ministarstvu, dodajući da mu se od sutra priključuje Radovan Jelašić koji će, uz Branka Popovića iz "Mekinsija", biti savetnik za bankarski sistem.

"Jelašić će zadržati funkciju na kojoj je sada u Mađarskoj, ali će dolaziti svakog meseca u Beograd, i postojaće stalna komunikaciju posredstvom elektronske pošte", objasnio je Dinkić.

On je dodao da će mu savetnica za ekonomiju znanja i IT industriju biti Jasna Matić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Traže susret s državnim vrhom

Izvor: Danas, 30.Sep.2012

Stranke nacionalnih manjina planiraju da nastave borbu za smanjenje broja potpisa za izlazak na parlamentarne izbore, koji u ovom trenutku iznosi 10.000. Predstavnici nacionalnih zajednica na političkoj sceni Srbije s kojima smo razgovarali najavljuju da će o ovom pitanju pokušati da razgovaraju i...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.