Dinkić: Razvojna banka Vojvodine zrela za oduzimanje dozvole za rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2012, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Razvojna banka Vojvodine zrela za oduzimanje dozvole za rad

NOVI SAD -

Razvojna banka Vojvodine je zrela za oduzimanje dozvole za rad, i to je čisto ekonomsko pitanje, a oni koji su odgovorni za nastale dubioze pokušavaju da to prebace na teren politike, izjavio je ministar finansija u Vladi Srbije, Mlađan Dinkić za Radio-televiziju Vojvodine.

"Pitanje RVB je čista ekonomija koju oni koji su odgovorni pokušavaju da prebace na teren politike. Ako jedna banka doživi nekoliko dokapitalizacija u iznosu od 150 miliona evra i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukokliko, bez obzira na to, ima 75 odsto nenaplativih plasmana, pa se traži još jedna dokapitalizacija od 150 miliona evra, logično je pitanje gde su isparili tih 300 miliona evra. Kako je nastala ta "rupa"? Mislim da je u interesu i Pokrajine i Republike, a pre svega građana Srbije, da se ovaj slučaj istraži, jer ukoloko je sve kako treba svi će mirni spati", izjavio je Dinkić u emisiji "Jedan na jedan" RTV-a .

Dinkić je rekao da ga u ovom slučajue ne zanima politika već građani koji štede u toj banci i građani koji plaćaju pokrivanje gubitaka RVB, a oni nisu samo iz Vojvodine, već iz čitave Srbije, zato što je u prethodnoj dokapitalizaciji učestvovala i Republika sa 50 miliona evra.

"Taj novac se sad plaća iz srpskog budžeta. Upozorio sam da nije dobro da se sve nastavi po starom i da se još novih 150 miliona evra duga emituje, a onda smo saznali iz novina, nešto što nismo mogli da saznamo iz zvanične komunikacije, da je pokrajina usvojila zaključak da se te obveznice emituju na čak 30 godina", izjavio je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: RBV zrela za oduzimanje dozvole, upozorio sam Pajtića pre nekoliko nedelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2012

NOVI SAD -..Razvojna banka Vojvodine je zrela za oduzimanje dozvole za rad, i to je čisto ekonomsko pitanje, a oni koji su odgovorni za nastale dubioze pokušavaju da to prebace na teren politike, izjavio je ministar finansija u Vladi Srbije, Mlađan Dinkić za Radio-televiziju Vojvodine..."Pitanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ministar finansija: Razvojna banka Vojvodine zrela za oduzimanje dozvole za rad

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Nov.2012, 20:48

NOVI SAD - Razvojna banka Vojvodine je zrela za oduzimanje dozvole za rad, i to je čisto ekonomsko pitanje, a oni koji su odgovorni za nastale dubioze pokušavaju da to prebace na teren politike, izjavio je ministar finansija u Vladi Srbije, Mlađan Dinkić za Radio-televiziju Vojvodine.  

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.