Dinkić:Pregovori o izvozu Fijatovih automobila u Rusiju

Izvor: Studio B, 01.Feb.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić:Pregovori o izvozu Fijatovih automobila u Rusiju

"Zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem putovaću na proleće u Moskvu gde ćemo pregovarati o izvozu Fijatovih automobila", rekao je Dinkić u razgovoru sa novinarima.

Srbija će pregovarati sa Ruskom Federacijom da joj odobri kontigent za bescarinski izvoz automobila proizvedenih u zajedničkoj fabrici sa italijanskim Fijatom u Kragujevcu, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

"Zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem putovaću >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na proleće u Moskvu gde ćemo pregovarati o izvozu Fijatovih automobila", rekao je Dinkić u razgovoru sa novinarima.

Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Ruske Federacije predviđa da se na rusko tržište bez carina mogu izvesti auto delovi, ali ne i kompletna vozila.

Plan Fijata, kako je istakao Dinkić, da u Srbiji od 2013. godine nabavlja pet odsto komponenti za vozila koja proizvodi u svim svojim fabrikama u svetu, što bi godišnje bilo u vrednosti milijarde evra.

Fijat je potpisao ugovore sa sedam kompanija u Srbiji iz prvog kruga dobavljača, a najveći broj njih će biti smešten na lokaciji kasarne Grošnica, umesto Korman polja.

Vojni kompleks u Grošnici od oko 30 hektara stavljen je na raspolaganje Fijatovim kooperantima nakon prošlonedeljnog dogovora Ministarstva ekonomije i Ministarstva odbrane.

Za sada je izvesno, kako je rekao Dinkić, da će Fijatovi dobvaljači u Kragujevcu biti kompanije Manjeti Mareli i Džonson kontrol.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Pregovori o slobodnom izvozu automobila u Rusiju

Izvor: EMportal, 01.Feb.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar za ekonomiju Mlađan Dinkić pokušaće na proleće da se s vlastima Rusije dogovore da zvanična Moskva omogući svojim građanima bescarinsku kupovinu automobila, proizvedenih u Fijat automobili Srbija.

Nastavak na EMportal...

Pregovori o izvozu Fiatovih automobila iz Kragujevca u Rusiju

Izvor: AutoBlog, 01.Feb.2011

Srbija će pregovarati sa Ruskom Federacijom da joj odobri kontigent za bescarinski izvoz automobila proizvedenih u zajedničkoj fabrici sa italijanskim Fijatom u Kragujevcu, najavio je danas ministar ekonomije Mlađan Dinkić."Zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem putovaću na proleće u Moskvu...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.