Dinkić: Najviše smo mislili na siromašne

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2012, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Najviše smo mislili na siromašne

Ministar finansija Mlađan Dinkić ocenio je da bez povećanja poreza na dodatnu vrednost PDV-a, ne bi bilo moguće garantovati isplatu penzija i plata.

"Da nismo povećali PDV, ne bismo imali za plate i penzije"  

 

Dinkić je za "Večernje novosti" demantovao zamerke da je Vlada novim paketom ekonomskih mera teret krize prebacila na siromašne i ukazao da se rebalansom budžeta najviše odvaja za agrar i socijalnu zaštitu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

"Upravo 13. penzijom za najsiromašnije, pokazujemo da želimo da onima koji najmanje imaju najviše pomognemo. Što se tiče bogatijih, najkasnije početkom sledeće godine, kada uspostavimo kompletnu strukturu Poreske uprave, počinje primena onoga što do sada nije zaživelo u Srbiji, a to je unakrsno ispitivanje prihoda i imovine", kazao je Dinkić.

 

Dinkić je ukazao da Srbija sigurno neće prodavati Komercijalnu banku, ni EPS, Železaru, niti bilo koju kompaniju koja je državni monopol, a da će za neka druga preduzeća, kao što je JAT, tražiti strateške partnere. Dodao je da bi država mogla da razmotri ponudu za privatizaciju Telekoma, ukoliko bi cena za 100 odsto kapitala bila najmanje 2,5 milijardi evra.

 

Dinkić je, govoreći o novim investicijama, podsetio da neće stati dok vlada ne dovede "više Fijata" u Srbiju.

 

"Danas sam razgovarao sa kompanijom iz automobilske industrije, koja želi da investira 500 miliona evra u grad u Vojvodini. Mogu, konačno, da najavim vrlo brz početak investicije italijanskog Geoksa u Vranju".

 

Dinkć je demantovao nesuglasice sa guvernerkom Jorgovankom Tabaković oko toga ko će biti viceguverneri i dodao da će podržati, sa zadovoljstvom, sva tri kandidata koje je NBS predložila - i Dianu Dragutinović, i Anu Gligorijević i Veselina Pješčića.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.