Dinkić: MMF spreman da razgovara o novom aranžmanu (VIDEO)

Izvor: S media, 13.Okt.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: MMF spreman da razgovara o novom aranžmanu (VIDEO)

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je Međunarodni monetarni fond (MMF) spreman da razgovara sa Srbijom o novom aranžmanu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Dinkić je nakon sastanka sa direktorom MMF-a za Evropu Rezom Mogadamom kazao da je postignut dogovor da od ponedeljka budu u tehničkom kontaktu sa njihovom misijom zaduženom za Srbiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />"Predstavićemo kompletan nacrt budžeta za 2013. godinu i uveren sam da ćemo se lako usaglasiti oko njega. Nakon toga možemo očekivati i zvaničnu misiju MMF-a u Beogradu kako bismo napravili nov aranžman povoljan za Srbiju", istakao je Dinkić.

Dinkić, koji učestvuje na Godišnjem skupu Odbora guvernera MMF-a i Grupacije Svetske banke u Tokiju, sastao se i sa potpredsednikom Svetske banke Filipom Lueruom.

Kako se navodi, Lureu je potvrdio da je ova institucija spremila 300 miliona dolara budžetske podrške za Srbiju.

Dinkić je izrazio zadovoljstvo razgovorima sa Lueruom, dodavši da osim 300 miliona dolara budžetske podrške za Srbiju, Svetska banka želi da podrži i program strukturnih reformi u privredi, kao i napore na unapređenju poslovne klime i ukidanju birokratskih procedura kod izdavanja građevinskih dozvola.

Ministar je dodao da je uslov da ovaj program postane operativan da Srbija potpiše novi aranžman sa MMF-om.

Sastanku je prisustvovala i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

(Tanjug)

Foto: Infobiro

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF spreman za razgovare sa Beogradom

Izvor: Mondo, 13.Okt.2012

Međunarodni monetarni fond (spreman je da razgovara sa Srbijom o novom aranžmanu – rekao je u Tokiju srpskom ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću direktor MMF-a za Evropu Reza Mogadam...Dinkić je posle sastanka rekao da je dogovoreno da već od ponedeljka Srbija bude u tehničkom kontaktu...

Nastavak na Mondo...

Dinkić: MMF hoće da razgovara, čekamo novi aranžman

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2012

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio da je Međunarodni monetarni fond spreman za razgovore sa Srbijom o novom aranžmanu i da je o tome danas u Tokiju razgovarao sa direktorm MMF-a za Evropu Rezom Mogadamom..."Dogovorili smo se da već od ponedeljka budemo u tehničkom kontaktu sa njihovom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.