Dinkić: MMF hoće da razgovara, čekamo novi aranžman

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: MMF hoće da razgovara, čekamo novi aranžman

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio da je Međunarodni monetarni fond spreman za razgovore sa Srbijom o novom aranžmanu i da je o tome danas u Tokiju razgovarao sa direktorm MMF-a za Evropu Rezom Mogadamom.

"Dogovorili smo se da već od ponedeljka budemo u tehničkom kontaktu sa njihovom misijom zaduženom za Srbiju. Mi ćemo im predstaviti naš kompletan nacrt budžeta za 2013. godinu i uveren sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da ćemo se lako usaglasiti oko njega", rekao je Dinkić, a saopštilo Ministarstvo finansija.

Dinkić je naveo da se posle toga može očekivati i zvanična misija MMF-a u Beogradu, kako bi bio sklopljen novi aranžman povoljan za Srbiju.

Dinkić i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković učestvuju na Godišnjem skupu Odbora guvernera MMF-a i Grupacije Svetske banke u Tokiju.

Jorgovanka Tabaković i Dinkić su se u Tokiju sastali i sa potpredsednikom Svetske banke Filipom Lueruom koji je potvrdio da je ta institucija spremila 300 miliona dolara budžetske podrške za Srbiju.

"Veoma sam zadovoljan razgovorima koje smo vodili sa Lueruom. Osim 300 miliona dolara budžetske podrške za Srbiju, oni žele da podrže naš program strukturnih reformi u privredi kao i naše napore na unapređenju poslovne klime, a pre svega na ukidanju birokratskih procedura kod izdavanja građevinskih dozvola", rekao je Dinkić.

Ministar finansija Srbije je dodao da je uslov da taj program postane operativan da Srbija potpiše novi aranžman sa MMF-om.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.