Dinkić: Fijat – srpski auto (FOTO)

Izvor: S media, 29.Sep.2011, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Fijat – srpski auto (FOTO)

Prvi prototip novog modela, čijih će se 80 odsto delova praviti u Srbiji, očekuje se krajem novembra, saoštila je Poslanička grupa Ujedinjeni regioni Srbije.

Kako je navedeno, najsavremeniji robot proizvodiće karoseriju za novi model, krenula je proizvodnja prvih platformi, a najveći deo komponenti biće proizveden u Srbiji, na lokaciji Grošnica.

Kalanović: Siva ekonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će nas pojesti

Auto delovi iz komšiluka

"Osamdeset odsto delova, osim motora, biće proizvedeno u našoj zemlji, pa možemo reći da je to srpski automobil", rekao je šef poslaničke grupe URS Mlađan Dinkić nakon obilaska FAS-a u Kragujevcu.

Direktor FAS-a Antonio Čezare Ferara rekao je da pripreme za proizvodnju novog modela teku po planu i u predviđenim rokovima.

Kako izgleda fabrika Fijat automobili Srbija, koju su obišli Mlađan Dinkić i Verica Kalanović, pogledajte u Galeriji.

Dinkić: Ova Vlada je za zaborav

Srbi prave 'L zero'

"Novi model Fijatovog automobila iz Kragujevca predstavićemo na Sajmu automobila u Ženevi", rekao je Ferara.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović ja kazala da je FAS u Kragujevcu dokaz da ulaganje u infrastrukturu predstvalja uslov za razvoj zemlje.

"Na tom infrastrukturnom gradilištu, na kojem radi 2.000 ljudi, imaćemo fabriku iz koje će automobili ići za ceo svet" rekla Kalanović.

(B92, Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.