Dinkić: 2013. prelomna za srpsku ekonomiju

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: 2013. prelomna za srpsku ekonomiju

06.12.2012. -

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da će 2013. biti prelomna za srpsku ekonomiju i da će izvoz porasti za najmanje 25 odsto u poređenju sa ovom godinom. Dinkić je, na dodeli nagrada za najboljeg izvoznika godine, istakao da će se taj prelom sastojati od dve stavke - duplo nižeg budžetskog deficita i stabilizacije javnih finasija kao i naglog rasta izvoza.

On je rekao da će izvoz u ovoj godini imati skroman rast, da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dostići 8,6 milijardi evra, a procenjuje se da će u narednoj godini rasti najmanje 25 odsto i iznositi oko 11 milijardi evra.

Prema rečima Dinkića, rast izvoza u 2013. biće u najvećoj meri zasnovan na rastu izvoza iz automobliske industrije u Kragujevcu od najmanje 1,5 milijardi evra, kao i eksporta iz Rafinerija nafte u Pančevu, u vrednosti od 600 do 800 miliona evra.

Izvor: Golos Rossii    
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.