DSS pokreće raspravu o odgovornosti Dinkića

Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2010, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS pokreće raspravu o odgovornosti Dinkića

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije odlučilo je da pokrene raspravu o odgovornosti ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića,  a u tome ima podršku Srpske napredne stranke i Nove Srbije.

- Kroz interpelaciju u parlamentu biće pokrenuta rasprava o odgovornosti ministra Dinkića za katastrofalno ekonomsko stanje u zemlji, za uvrede izrečene poslanici SNS, kao i za rasparčavanje Srbije na osnovu predloženog zakona o regionalizaciji.U tome imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << podršku Srpske napredne stranke i Nove Srbije  - rekao je  Petar Petković,  portparol DSS.

  Petković je ocenio da "Dinkić svojim ponašanjem u Skupštini pokazuje kakav odnos on i vlada imaju prema poslanicima".

Portparol DSS je komentarisao i sutrašnji sastanak ministara spoljnih poslova Turske, Španije i Srbije o budućem predstavljanju Kosova i Metohije na regionalnim konferencijama.

Prema njegovim rečima, DSS od šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića traži odgovor "u kom svojstvu će ministar Turske prisustvovati sastanku, s obzirom na to da je ta država priznala nezavisnost Kosova i nije članica EU, kao ni zemlja regiona".

- Sutrašnji sastanak o regionalnoj saradnji je najava za veoma važan sastanak koji će biti održan 2. juna u Sarajevu, na kojem će učestvovati zemlje iz regiona, kao i članice EU - rekao je Petković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.