Izvor: Novine novosadske, 13.Jul.2012, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Dinkić birao između ministarske fotelje i zatvorske ćelije

Od vlade SNS-SPS-URS ne očekujem baš ništa, osim da Ilić magistar Velimir „dokraducne“ ono što već nije „pokraduckao“. Od URS očekujem da „doursa“ ono što već nije „ursao“. Očekujem da se doradi scenario uništenja, koji smo odavno već videli – kaže za Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << Vojvodine, koji je posebno kritičan prema lideru URS, ocenjujući da je Mlađan Dinkić posle majskih izbora „mogao da bira – ministar ili robijaš”.
Čanak se još jednom osvrnuo na pitanje lustracije, ističući da bi se ovakva Vlada, da je taj proces završen do kraja “mogla napraviti samo u Zabeli”.
On je u intervjuu za taj list ponovo kritikivao Ustav Vojvodine, ističući da će prioritet vojvođanske Vlade biti borba za veći stepen autonomije Vojvodine.
- Insistiraćemo, pre svega, na zaštiti građana Vojvodine i povećanju stepena autonomije Pokrajine i izmeni Ustava Srbije. Suočeni smo s potiranjem suvereniteta Vojvodine i neverovatnim licemerjem Ustavnog suda Srbije, koji je proglasio neustavnim odredbe Zakona o nadležnostima Vojvodine. USS je, onog trenutka kada mu se učinilo da vlada formiraju oni koji je trebalo da budu zabranjeni još 6. oktobra 2000, pohitao da dokrajči poslednji trag otpora svemu tome, a to je AP Vojvodina. Sve što je USS uradio, a pritom nije primetio da je Ustav uspešno kršen otkada je donet, jer budžet Vojvodine nikada nije bio sedam odsto državnog budžeta, jasno pokazuje njegovu kredibilnost – rekao je Čanak.

Komentarišući odnose sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem, Čanak je konstatovao da je “on do sada bio bolećiv prema Beogradu, kao i prema mađarskom nacionalizmu Ištvana Pastora”, ali da je jedinstven stav vojvođanske Vlade da u vremenu koji sledi nema mesta takvim nesporazumima.
Lider LSV je istakao i zadovoljstvo činjenicom da je deo nove Vlade Vojvodine i Goran Ješić, gradonačelnik Inđije.
-Goran Ješić je jedan od najprominentnijih vojvođanskih političara i čovek velikog iskustva. Prijatno sam iznenađen njegovim ulaskom u vladu. To je mudar potez i mislim da se vojvođanska vlada mora ojačavati upravo takvim ljudima, koji su u praksi pokazali svoj talenat i sposobnost da vode pre svega sredine u kojima su izabrani. – rekao je Čanak.
Izvor: Danas
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.