Srbijom neće upravljati kriminalci i tajkuni

Izvor: B92, 18.Dec.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbijom neće upravljati kriminalci i tajkuni"

Novi Sad -- Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će ta stranka 13. februara izabrati novo rukovodstvo.

On je naglasio da je vreme da SNS preispita sebe i ide u korak sa onim što narod želi.

“Vreme je da sebe preispitamo, da vidimo šta smo radili u prethodne dve godine, da zahvalimo svima koji su dobro radili i onima koji su manje dobro radili, da poželimo dobrodošlicu onima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji nisu imali priliku da rade", rekao je Vučić na mitingu SNS u Novom Sadu.

On je istakao da je vreme da SNS ide u korak sa onim što narod želi, navodeći da narod nije uvek zadovoljn.

"Važno je da mi sebe preispitujemo, budemo najoštriji sudija prema sebi i izaberemo najbolje rukodovstvo, sa naboljim idejam, koji će hrabro štititi pre svega Srbiju, pa tek onda SNS", rekao je Vučić.

On je naveo da je godina iza nas bila puna izazova, ali da se dosta toga promenilo na bolje.

Premijer Srbije je rekao da je ova vlast pokazala da je beskompromisna u borbi protiv korupcije.

“Niko neće biti izostavljen iz zakona. Danas našom ekonomijom ne upravljaju tajkuni i moćnici iz senke. Nisam ih se uplašio, nijednog sekunda. Srbijom neće upravljati kriminalci i tajkuni”, naglasio je Vučić.

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je 2015. godina bila teška za Srbiju, ali da je otvaranjem prvih poglavlja u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji postigut veliki uspeh.

"Bez vaše snage, narode, bez vaše podrške ne bismo uspeli. Želim da vama koji ste pobedili i ispisali novu stranicu srpske istorije čestitam. Vi, a ne ja, uspeli ste da otvorite prva poglavlja, ja sam na tome samo malo radio", kazao je Vučić okupljenima u hali "Spens" i dodao da se otvaranje poglavlja može uporediti sa "Hanibalovim prelaskom preko Alpa".

Aleksandar Vučić izjavio je da je njemu bilo najteže da donese odluku da Bratislav Gašić više ne bude ministar odbrane, jer ga, kakoo je rekao, "mnogo voli", ali da je tu odluku doneo zbog odgovornosti.

"Bata će imati posla u našoj stranci, pred njim je budućnost, mlad je", rekao je Vučić na mitingu podrške SNS-u u novosadskom Spensu.

Vučić je rekao da je čuo razne teorije o tome zašto je doneo takvu odluku, ali da se nada da svi znaju da je pravli razlog odgovornost.

SNS i njeni funkcioneri moraju da snose odgovornost za svoje loše postupke, dodao je on.

Odgovornost je najvažnija reč, važnija od svake naše emocije, ona je važnija od svega, rekao je premijer.

Gašić je 7. decembra u Trsteniku na konferenciji za novinare rekao da voli kada novinarke lako kleknu, što je izazvalo osudu javnsti i dovelo do toga da Vučić saopšti da Gašič više ne može da bude ministar.

.

.

.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.