Nema razloga za odlaganje pokrajinskih izbora

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema razloga za odlaganje pokrajinskih izbora

Srbija i Vojvodina imaju jasnu budućnost, koja je zasluga vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, a pokrajinska vlada je pala na svim ispitima i zato mora da ode sa vlasti, glavna je ocena govornika na mitingu Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na početku mitinga, ocenio je da svi vide, kako Evropa, tako i istok i zapad da Srbija nije ista >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kao što je bila 2012. ili 2014.

"Ni Novi Sad nije isti. Danas u Srbiju, Novi Sad dolaze svetske kompanije posle više decenija. Spremamo se da gradimo fabrike u Novom Sadu. Odlučile su se da dođu u Srbiju jer ona postaje normalno uređena država, koja ima viziju i pre svega političku stabilnost", istakao je on u svom govoru.

Vučević je naglasio da Novi Sad i Srbija imaju jasnu budućnost, a ona je zasluga vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

"Ta budućnost je izvesna i suprotna onome što su nam ostavile demokrate. Nismo isti, SNS nije krala i razarala državu, nismo opljačkali Razvojnu banku Vojvodine, Tesla banku i druge. Nikada neće biti isti Bojan Pajtić i Aleksandar Vučić", podvukao je on.

Potpredsednik SNS Goran Knežević poručio je aktuelnoj pokrajinskoj vladi da je "bilo dosta i da građani zaslužuju bolje".

"Nije teško biti bolje od njih, nisam nam merilo vrednosti, već čestitost, rad, požrtvovanje i rad Vučića i njegove vlade. Samo oni koji su zlonamerni mogu da ne vide rezultate vlade", poručio je Knežević.

On je ukazao da imamo mir i stabilnost u celoj zemlji, da smo se pomirili sa komšijama, ekonomija raste i u uslovima fiskalne konsolidacije. Iz recesije ulazimo u razvojni period, a nezaposlenost se smanjuje.

"Mozemo posle dugog perioda reći da naša deca imaju budućnost, a stari sigurnost", naglasio je on.

Knežević je kazao da SNS Bojanu Pajtiću šalje neprestano poruke, da je na svim izvorima potukla njegovu stranku, a izborila pobedu koja se merila i sa 10:1.

"Izgleda da nisu shvatili poruku koju su poslali građani. Koliko koštaju fotelje i koliko će da kinje narod", upitao je on.

SNS, prema njegovim rečima hteo je da sarađuje u pokrajinskoj skupštini, ali je na taj zahtev odgovoreno mukom, kao i na molbu za vanrednim izborima.

"Više tišine nema. SNS se podigla na noge. Možemo i hoćemo bolje i niko nas niko ne može zaustaviti", poručio je on.

Potpredsednik SNS Igor Mirović ukazao je da je 2016.pred SNS najvažniji ispit, lokalni i pokrajinski izbori.

"Dan odluke za pokrajinske izbore je blizu. Više odlaganja i izgovora za neodržavanje izbore nema", poručio je on.

Mirović je kazao da SNS poljoprivrednu zemlju ne prodaje i neće prodavati ni strancima ni kriminalcima, a da demokrate i ligaši, Pajtić i Čanak ne mogu to da shvate jer misle da svi liče na njih.

"Gradimo prugu kroz Vojvodinu, Biće nam time bliži mnogi evropski gradovi, a najvažnije da će nam biti bliži naš glavni grad, Beograd", kazao je on.

On je naglasio da veruje u izbornu pobedu, posebno za Skupštinu Vojvodine, koja će značiti nov šansu i nadu za pokrajinu i njene građane.

Posle izbora, kazao je, postojaće zajedništvo pokrajinske i vlade Srbije.

Predsednica Narodne skupštine Srbije, članica Predsedništva SNS Maja Gojković istakla istakla je da je premijer Vučić od Srbije napravio državu koju svi poštuju u svetu.

Ona je, okupljenim simpatizerima SNS, kazala da svgde gde putuje, a putuje mnog, uvek čuje istu rečenicu, a to je da treba da budemo ponosni na Vučića.

"Na kraju 2015.godine svi smo svesni koliko je Vlada na celu sa premijerom Vučićem uradila, a ne sme se zaboraviti da je on lider SNS. Možemo biti ponosni da je Srbija glasala za pravog čovela koji hoće od naše države da napravi modernu, naprednu Srbiju, stabilnu, u kojoj se radi i ne odlazi", naglasila je Gojković.

Gojković je kazala da je SNS stranka koja spaja, a ne deli ljude, kao što su to činile druge stranke koje su ranije bile na vlasti, koji su delili ljude pre svega na siromašne i bogate.

Branislav Nedimović gradonačelnik Sremske Mitrovice istakao je da SNS želi da poseje klicu investitora, koji su prisutni u ovom gradu zahvaljujući vladi premijera Vučića, po celoj Vojvodini i Srbiji.

"Nema ništa važnije od rada i novih radnih mesta. Ustav Srbije kaže da je jedna od nadležnosti pokrajine razvoj industrije. Na tom ispitu ste pali. Vreme je da pokrajinska administarcija ode. Znamo kako treba da razvijemo industriju u Vojvodini i Srbiji", poručio je on.

Srbija, prema njegovim rečima ide napred i niko je neće zaustaviti, a pokrajinska vlada treba samo da kaze termin za izbore.

Prisutnima su se obratili i Katon Arpad, pripadnik mađarske zajednice, ekonomista iz Subotice, kazao da odnosi Mađarske i Srbije nikada u istoriji nisu bili bolji, a da ga je kao čoveka privukla harizmatičnost i odlučnost Vučića.

Na svojim primerima Zdravko Homolja radnik kompanije Lames iz Sremske Mitrovice i poljoprivrednik iz Kukujevaca Vaso Kosić, penzionerka Milena Žarković i studentkinja Anđela Nikolić rekli su da vide Srbija predođena SNS-om i Vučićem ide u dobrom smeru.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.