NSPRS: Pravna pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja

Izvor: Beta, 23.Maj.2023, 09:19

NSPRS: Pravna pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) pozvao je danas zaposlene u prosveti na koje se vrši pritisak da protiv svoje volje budu odvezeni na politički skup predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića 26. maja u Beogradu da se jave za pravnu pomoć i podršku.Prema saznanjima sindikata, širom Srbije direktori škola vrše pritisak na zaposlene, pre svega na pomoćno osoblje i nastavnike angažovane na određeno vreme, da prihvate upućivanje na politički skup koji organizuje aktuelna vlast 26. maja u Beogradu, navedeno je u saopštenju."Pritisak se vrši usmenim putem i sadrži upozorenje da odbijanje podrazumeva prekid radnog odnosa nakon isteka aktuelnog ugovora", saopštio je sindikat i pozvao zaposlene da "odbiju takve pritiske i na taj način održe čas dostojanstva đacima, kolegama, direktorima i čitavom društvu".Kako je istaknuto, podrška i stručna pomoć biće pruženi svakom ko se obrati sindikatu, bez obzira da li je njegov član ili ne, a adresa za prijavu pritisaka je: kontakt@nsprs.org
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

NSPRS: Pravna pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2023

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) pozvao je danas zaposlene u prosveti na koje se vrši pritisak da protiv svoje volje budu odvezeni na politički skup predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića 26. maja u Beogradu da se jave za pravnu pomoć i podršku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.