DS: Obesmišljavanje demokratije; SNS: Licemerje

Izvor: Blic, 16.Apr.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Obesmišljavanje demokratije; SNS: Licemerje

BEOGRAD - Današnji miting Srpske napredne stranke na kojoj su njen lider i zamenik Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić i okupljeni građani zahtevali vanredne parlamentarne izbore, a Nikolić je čak stupio u štrajk glađu i žeđu do izvršenja zahteva, propraćen je oštrom kritikom vladajuće Demokratske stranke, nakon čega je usledio pravi rat saopštenjima.

Demokratska stanka saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas da oni ni u vreme diktature Slobodana Miloševića nisu štrajkovali glađu, već da su se časno i hrabro borili da pobede na izborima i po cenu krađa.

"Zašto se neko ko se predstavlja kao Evropejac opredelio za metod ucenjivanja Srbije sopstvenim životom, zašto Srbija opet treba da bude talac nečije politike, zar je to ta budućnost koja se obećava građanima Srbije", navedeno je u saopštenju DS.

Iz te stranke su poručili da se obesmišljava demokratija, imajući u vidu da je jasno kada se raspisuju izbori.

"Da li se obesmišljava i borba svih štrajkača glađu koji su to radili zbog egzistencijalnih problema, a koje Nikolić nema? Demokratska stranka Nikoliću želi dobro zdravlje, i podseća ga kao nekog ko je isticao da je vernik, da nije hrišćanski pokušavati suicid", poručili su iz DS.

Nikolić je na ovo odgovorio: "Oni očigledno nisu čuli za podvižnike u hrišćanstvu je dozvoljena samo lična žrtva, a ne tuđa. Nikoga ne ugrožavam. Oni ugrožavaju devet miliona ljudi”.

"Znam da će ovo biti njihov kraj, kako god da se završi. Bilo bi dobro da naprave što manje žrtvi", rekao je lider SNS za "Blic".

Naprednjaci su nakon svega ocenili da je saopštenje DS licemerno i da će nastaviti borbu za bolju Srbiju, ma koliko se to ne sviđalo DS-u.

"Povodom licemernog saopštenja DS-a u kome se ističe da ni u vreme diktature Slobodana Miloševića DS nije štrajkovala glađu", SNS je u saopštenju navela da "nikada u svojoj istoriji Srbija nije bila toliko uništena i upropašćena, a njeni građani tako ponižavani i dovedeni na rub egzistencije, kao što je to slučaj sada kada je na vlasti DS".

"Da je SNS postupala na način na koji je DS postupala, Skupština Srbije bi danas gorela, kao i državna televizija, a pripadnici režima bi bili prepušteni rulji na milost i nemilost", navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Svetski mediji o mitingu SNS-a DS: Nismo štrajkovali glađu ni u vreme Miloševića Nikolić: Ne očekujem reakciju Tadića SPS: SNS nema snagu da ultimatumom iznudi izbore Nikolić: Dogovor o izborima biće postignut tokom mitinga
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Srpska Napredna Stranka,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.