NEČUVENO: Mišković opet traži odlaganje, jer mu suđenje neće biti pravično?!!!

Izvor: Press, 14.Okt.2013, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEČUVENO: Mišković opet traži odlaganje, jer mu suđenje neće biti pravično?!!!

Branilac Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović izjavio je novinarima u pauzi pripremnog ročišta, koje je počelo danas pred Specijalnim sudom, da je predao zahtev da se ne započne sa suđenjem.

"Snažna kampanja različitih predstavnika državne vlasti, visok nivo pravne nekulture i zamena pretpostavke nevinosti sa pretpostavkom krivice, što je kulminiralo nakon odluke Ustavnog suda (da je Miškoviću povređeno pravo na pravično suđenje), ukazuju da u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << momentu nema uslova za početak pravičnog suđenja. Nije dovoljno samo da se pravda vrši, potrebno je da se u tu pravdu veruje, ali u ovom trenutku nema uslova da se u nju veruje", poručio je Tomanović.

Branilac Mila Ðuraškovića, advokat Zoran Ateljević, objasnio je novinarima razloge zbog kojih je odbrana okrivljenih zatražila da se pripremno ročište ne održi.

"Ne postoje objektivne okolnosti za fer i pravično suđenje, a drugi razlog je to da se pred ovim sudom već vodi krivični postupak protiv nekolicine optuženih", rekao je Ateljević.

Na pitanje novinara, on je precizirao da je reč o Milu Ðuraškoviću i još trojici optuženih.

"Smatramo da optuženje ima isti identitet i da se procesno pravo okrivljenih narušava tako što se vode dva paralelna postupka", objasnio je Ateljević.

Početak pripremnog ročišta već je jednom odložen 14. avgusta, jer branioci pojedinih optužnih nisu bili uredno pozvani.

Na pripremnom ročištu, koje će shodno zakonu biti održano bez prisustva javnosti, sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje).

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je 23. jula iz pritvora koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protiv vrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je, međutim, privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Ista ova mera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3.3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je još Ðurašković, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.