Mišković: Gradićemo za 150 mil. EUR

Izvor: B92, 14.Maj.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković: Gradićemo za 150 mil. EUR

Beograd -- Delta holding će uložiti 150 miliona evra u izgradnju tri infrastrukturna objekta, koji će omogućiti zapošljavanje građevinskog sektora, kaže Miroslav Mišković.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković je na konferenciji kompanije na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja kazao da je reč o izgradnji velikog prodajnog objekta u ritejl parku u Novom Sadu, nove poslovne zgrade Delta Holdinga i šoping-mola na Autokomandi u Beogradu.

Ti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekti će angažovati 6.000 građevinskih radnika koji će pokrenuti i industriju građevinskog materijala, dok će lokalne samouprave dobiti novac od naknada.

Potpredsednik Delta holdinga Dejan Jeremić je kazao da je Delta agrar počeo proizvodnju najpopularnije svetske jabuke "pink lady" na oglednom polju od jednog hektara i naveo da su jedini u regionu koji sade legalne sadnice te jabuke i od koje mnogo očekuju. Na tu konstataciju reagovao je i Mišković pitanjem: "Da li još neko to proizvodi legalno u regionu?", na šta je Jeremić odgovorio da to nije pitanje za njega. Delta Agrar ima ekskluzivno pravo uzgoja ove sorte klupske jabuke u Srbiji, kao i pravo ekskluzivne distribucije za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Mišković je naglasio da je posebno ponosan na projekat izgradnje nove poslovne zgrade u blizini sadašnjeg sedišta Delta holdinga, za koju će projekat uraditi jedan od najpoznatijih svetskih arhitekata, čije ime nije želeo da obelodani.

Takođe je istakao da je već dve godine u realizaciji i projekat najvećeg šoping mola u regionu, na beogradskoj Autokomandi i da očekuje da uskoro počne njegova izgradnja.

Mišković je najavio i da je Delta holding u pregovorima sa dve do tri kompanije iz SAD-a o tome da postanu zastupnici njihovih brendova u Srbiji, ali nije naveo o kojim se kompanijama radi.

Mišković je posebno akcentovao sektor poljoprivrede, kao važan deo poslovanja kompanije na čijem je čelu, ali i kao šanse Srbije i njenih poljoprivrednika da na taj način više zarade.

Voće je šansa Srbije

Mišković je posebno akcentovao sektor poljoprivrede, kao važan deo poslovanja kompanije na čijem je čelu, ali i kao šanse Srbije i njenih poljoprivrednika da na taj način više zarade.

Navodeći da je o planovima za razvoj poljoprivredne proizvodnje najviše govorio i na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Mišković je naveo da je Delta holding spreman da poljoprivrednicima ponudi garantovan otkup svega što proizvedu u narednih 15 godina.

Reč je, kako je precizirao, o voćarstvu i njegovom mišljenju da je potrebno da država svojom agrarnom politikom prosto nametne koje će se kulture gajiti, navodeći da to sigurno nisu merkantilna pšenica i kukuruz, već pre svega voće.

Prema njegovim rečima, retkost je da za neku robu unapred postoji obezbeđeno tržište, kao što je slučaj sa voćem i zbog toga bi Srbija trebalo da se posveti toj proizvodnji.

Model koji je ponudio srpskom seljaku je taj da kroz ceo proces od obrade zemlje, sadnica koje su legalne i sertifikovane, do branja imaju podršku i učešće stručnjaka Delta agrara, kako bi se postigli maksimalni prinosi, a ceo rod odkupi u periodu od 15 godina.

Mišković je apelovao da se prihvati ovaj način viđenja poljoprivredne proizvodnje i da je podrže, jer je, kako je naveo, seljacima sada teško da zarade i 350 evra, a ovako bi mogli da računaju na prihod od 12.000 do 15.000 evra po hektaru godišnje.

Mišković je kazao da je Delta holding dobro poslovao u veoma teškim okolnostima u Srbiji i u okruženju.

Što se tiče investicionih planova Delta holdinga, na konferenciji je rečeno da će 1. jula početi izgradnja distributivno-logističkog centra Delta DMD-a u Staroj Pazovi, u koji će biti uloženo 10 miliona evra, kao i izgradnja druge faze hladnjače u čelarevu od 6 miliona evra.

Delta holding je u prva četiri meseca ove godine ostvario promet od 193 miliona evra, od čega je operativni profit (pre odbijanja poreza, kursnih razlika i drugih finansijskih dažbina) bio 16 miliona evra.

Kako je rečeno, za poreze i doprinose je državi uplaćeno 36 miliona evra, od čega je 25,3 miliona evra uplaćeno po osnovu PDV-a, dok su ostalo porezi i doprinosi za zaposlene.

Najbolje izvozne rezultate zabeležio je Delta Agrar koji je imao rast od 72 odsto, a vrednost izvoza te kompanije od januara do aprila bila je 7,5 miliona evra.

Delta holding je, kako je navedeno, za donacije izdvojio 240.000 evra, a za početak jula predviđen je početak radova na izgradnji Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu, koji će biti druga zadužbina te kompanije i u čiju izgradnju će biti uloženo 350.000 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mišković najavio 150 miliona evra investicija

Izvor: Beta, 14.Maj.2014

BEOGRAD, 14. maja 2014. (Beta) - Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković ocenio je u sredu da su za razvoj Srbije potrebne investicije i najavio da će ta kompanija investirati 150 miliona evra u tri značajna gradjevinska projekta, medju kojima je izgradnja novog poslovnog centra..."Ja vidim izlaz...

Nastavak na Beta...

Nišković; Uposlićemo 6000 radnika

Izvor: Beta Video, 14.Maj.2014

BEOGRAD- Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković je kazao da je o ta tri projekta razovarao na sastanku sa srpskim premijerom Aleksandom Vučićem, ističući da su ti poslovi značajni za Srbiju jer će angazovati domaće kompanije. Preczirao je ga će samo na izgradnji objekata biti angažovano...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.