Milan Beko više od pet sati saslušavan u MUP-u u vezi privatizacije Luke Beograd

Izvor: Blic, 29.Jan.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Beko više od pet sati saslušavan u MUP-u u vezi privatizacije "Luke Beograd"

Radna grupa MUP Srbije završila je ispitivanje Milana Beka u slučaju "Luka Beograd", saznaje "Blic". Milan Beko

Saslušanje je počelo je jutros oko 11 časova. Po zakonu, policija ima pravo da u svojstvu građanina Beka saslušava četiri sata, a samo uz njegov pristanak davanje iskaza može da traje i duže.

S obzirom da je Beko davao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskaz više od pet sati, najverovatnije je dao saglasnost za produžetak saslušanja i ne zna se kada će završiti svoj iskaz u policiji.

Pročitajte još: Uhapšen Miroslav Mišković Tužilac Miljko Radisavljević: Istraga protiv Miškovića zbog "teške korupcije" Slede istrage i protiv Milana Beka Hapšenja velikih igrača: Neka se pripremi... Direktorka "Luke Beograd" dva sata svedočila u istrazi protiv Miškovića

On je postao vlasnik luke "Beograd" kupovinom 93 odsto akcija 2005. godine . Kupovina akcija je obavljena preko preduzeća „Vorldfin“ (Worldfine) iz Luksemburga.

Privatizacija Luke Beograd je jedan od 24 slučaja spornih privatizacija na koje su ukazali Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije i EU.

Savet za borbu protiv korupcije je 2010. podneo krivične prijave protiv 17 osoba uključenih u privatizaciju „Luke Beograd“, a zbog sumnje da su državu oštetili za najmanje 21 milion evra.

Grad Beograd i Luka “Beograd” se više od sedam godina spore oko prava na raspolaganje lučkim zemljištem od oko 200 hektara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.