IIstraga kompanije Standard Miroslava Miškovića

Izvor: Blic, 12.Nov.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IIstraga kompanije "Standard" Miroslava Miškovića

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo naložilo je istragu kompanije "Standard" čiji je većinski vlasnik privrednik iz Srbije Miroslav Mišković.

Mali deoničari "Standarda" optužuju Miroslava Miškovića da vraćaju njegove kredite

Kako piše sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna", deoničari, nadležne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << institucije i policijske agencije upozorili su na kriminal rukovodstva i većinskog vlasnika tog sarajevskog preduzeća za proizvodjnju i prodaju nameštaja.

Mali deoničari terete rukovodstvo firme i Miroslava Miškovića za nestanak dvadesetak miliona maraka (desetak miliona evra).

"Standard" je bio jedan od najvećih proizvodjača nameštaja u BiH.

Krajem 2007. godine tadašnji većinski vlasnik, nemačka kompanija "Šider" , proglasila je bankrot.

Septembra 2008. godine, kompanija Mirosava Miškovića "Delta ril istejt" , preuzela je većinski udeo u tom preduzeću - 63,83 posto deonica "Standarda", za oko deset miliona maraka (pet miliona evra).

"Naša fabrika podigla je višemilionske kredite da bi pomogla Miškoviću da zatvori tender za preuzimanje fabrike, što je moralo biti urađeno po Zakonu o preuzimanju deoničarskih društava. Za uslugu koju smo svojevremeno učinili Miškoviću, mi deoničari sada vraćamo te kredite koji su dizani pod vrlo sumnjivim okolnostima", tvrde u pismu mali deoničari.

Oni navode da su direktori Standarda prebacili "na neku kompaniju na Kipru oko šest miliona maraka za potrebe Miroslava Miškovića, iako za ovaj transfer ne postoje odluke organa Društva".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga o Miškovićevoj firmi u BiH

Izvor: B92, 12.Nov.2012

Sarajevo -- Tužilaštvo Kantona Sarajevo naložilo je istragu kompanije "Standard" čiji je većinski vlasnik privrednik iz Srbije Miroslav Mišković...Kako piše sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna", deoničari, nadležne institucije i policijske agencije upozorili su na kriminal rukovodstva i većinskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.