Zlatnik prvorođenoj bebi u Srpskoj u 2015.

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jan.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatnik prvorođenoj bebi u Srpskoj u 2015.

PRIJEDOR - Zlatnikom sa posvetom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika danas je u Prijedoru darovana prva beba rođena u Srpskoj u 2015.

Prvorođenu bebu je u ime predsjednika Srpske zlatnikom darivao generalni sekretar kabineta predsjednika Siniša Karan.

Dječak kojem će šestogodišnja sestra Jovana tek dati ime rođen je minut iza ponoći i drugo je dijete u porodici Milane Banović iz Prijedora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Beba je teška 3.350 grama i duga 52 centimetra.

Karan je rekao da je darivanje prvorođenih beba - novih stanovnika Republike Srpske - višegodišnja tradicija institucije predsjednika.

"Ovo je početak niza aktivnosti koje kabinet predsjednika čini skupa sa drugim institucijama na razvoju i zbrinjavanju djece i mladih u Republici Srpskoj. Kroz nekoliko programa činimo mnogo za poboljšanje uslova njihovog života, djetinjstva i odrastanja", naveo je Karan.

Prema njegovim riječima, pronatalitetna politika je krucijalno pitanje opstanka Republike Srpske.

Majka Milana rekla je da je beba prekrasan poklon, najljepši što može biti.

"Ovo je lijep gest i zahvaljujem u ime bebe i u svoje ime", rekla je porodilja.

Ginekolog Tomislav Jokić rekao je da se prvi plač čuo u minut iza ponoći, da je beba zdrava i u dobroj kondiciji i da je porod protekao uredno.

Direktor bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor Mirko Sovilj kaže da je za ovu ustanovu dobar znak i dobar početak nove godine to što se ovdje rodila prva beba u Republici Srpskoj u 2015.

"U ime ustanove, zaposlenih i majke zahvaljujemo za ovu lijepu gestu kabinetu predsjednika i predsjedniku lično", rekao je Sovilj.

On je naveo da je u Prijedoru tokom 2014. rođeno 799 beba.

"To je blago povećanje broja novorođenih u ovoj ustanovi i nadamo se da će se taj trend nastaviti i ubuduće, a mi smo i kadrom, opremom i prostorom spremni prihavtiti i mnogo više porodilja", naglasio je Sovilj.

U prijedorskoj bolnici prvog malog stanovnika Republika Srpska dobila je i 1. januara 2014.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Prijedor: Zlatnik prvorođenoj bebi u 2015.

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 00:12

Zlatnikom sa posvetom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika danas je u Prijedoru darovana prva beba rođena u Srpskoj u 2015. godini...Prvorođenu bebu je u ime predsednika Srpske zlatnikom darovao generalni sekretar kabineta predsednika Siniša Karan...Dečak, kojem će šestogodišnja sestra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.