Izvor: RTS, 02.Jun.2021, 08:42

Vučić sa Dodikom i Cvijanovićevom, tema i imenovanje visokog predstavnika u BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju predvode predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Sastanak je počeo oko 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata.

Sastanku prisustvuju i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri Nikola Selaković i Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vulin. 
U delegaciji Republike Srpske su i premijer Radovan Višković, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predstavnici parlamentarnih stranaka.
Planirano je da posle sastanka Cvijanovićeva, Dodik i Vučić daju izjave medijima.
Milorad Dodik je rekao da je sastanak u Beogradu prilika da zvaničnici Republike Srpske upoznaju rukovodstvo Srbije o tome kako spornim imenovanjem novog visokog predstavnika u BiH pokušava da se ignoriše ne samo lokalni faktor, nego i međunarodno pravo.
Istakao je da i činjenica da se ne može obezbediti međunarodni konsenzus za imenovanje visokog predstavnika, govori o tome da on i ne treba da postoji.
Željka Cvijanović je naglasila da Republika Srpska očekuje podršku Srbije u svojoj borbi za pravdu.
"Želimo da Srbiji budemo podrška da prođe kroz sva teška iskušenja koja ima, ali isto tako znamo da i mi imamo podršku Srbije da se borimo za ono što jeste i pravo i pravednost i bolji život u Republici Srpskoj", istakla je Željka Cvijanović, prenosi RTRS.   
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen sastanak - teški dani pred Srbijom "Sve velike svetske sile traže DIREKTNO PRIZNANJE KOSOVA" (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2021

Predsednik Srbije sastao se sa Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju predvode predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović...Milorad...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Jedinstven stav iz Srpske da OHR završi svoj mandat": Čubrilović nakon sastanka u Beogradu

Izvor: Blic, 02.Jun.2021

Predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović izjavio je Srni da je delagacija Republike Srpske na današnjem sastanku u Beogradu imala jedinstven stav da je OHR trebalo da završi svoj mandat ili da, ako već dolazi novi visoki predstavnik, to bude na način regulisan Dejtonskim mirovnim sporazumom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.