Izvor: RTS, 09.Mar.2021, 14:41

Vučić sa Dodikom: Srbija će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući integritet BiH

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, uoči poseta koje ih očekuju u narednom periodu.
Aleksandar Vučić je objavio na Instagram profilu buducnostsrbijeav da je sa Miloradom Dodikom razgovarao o podršci Srbije Republici Srpskoj.

"Mile Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Razgovarali smo o značaju poseta, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj", napisao je Vučić, uz fotografiju sa Dodikom.
Na sastanku je dogovoreno da Republika Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtev predsednika Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Reč je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, koje su delom stradale u poslednjim zemljotresima, a ta mesta su od posebnog strateškog značaja za celokupan srpski narod.
Predsednik Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.
Takođe, dvojica sagovornika su ocenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja, mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove.
U skladu sa tim, Vučić i Dodik dogovorili su učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Republike Srbije i Republike Srpske.
Predsednik Dodik se posebno zahvalio Srbiji na vakcinama koje je donirala Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Dodikom u Beogradu: Mile ide u Tursku, ja u UAE i Bahrein

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2021

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a fotografiju sa sastanka je podijelio na društvenim mrežama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vučić putuje u Ujedinjene Arapske Emirate

Izvor: Danas, 09.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na instagramu da putuje u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i Bahreni, a predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u Tursku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.