Vučić sa Dodikom: Datum Sabora srpskog naroda biće određen nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici; Obraćanje predsednika Srbije javnosti sutra po povratku iz Njujorka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2024, 15:14

Vučić sa Dodikom: Datum Sabora srpskog naroda biće određen nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici; Obraćanje predsednika Srbije javnosti sutra po povratku iz Njujorka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Vučić je prihvatio Dodikovu ideju da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, te će datum održavanja biti određen neposredno po okončanju glasanja u Genralne skupštine UN.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik surazmatrali sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktuelna pitanja iz regiona, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije je sa predsednikom Republike Srpske razgovarao o svim aktuelnim pitanjima iz regiona. Vučić je posebno izvestio Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN povodom predloga Nemačke i drugih velikih sila da se usvoji rezolucija o Srebrenici, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu.

Takođe, predsednik Vučić obavestio je predsednika Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo.

Predsednik Dodik obavestio je predsednika Vučića o svojoj poseti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posete.

Istovremeno, predsednik Dodik zatražio je od predsednika Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene.

Predsednik Vučić je prihvatio ideju predsednika Dodika, te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji.

O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, predsednici Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Predsednik se sutra u 18 časova obraća po povratku iz Njujorka

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se sutra narodu po povratku iz Njujorka i govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, rezoluciji o Srebrenici i drugim važnim pitanjima, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Obraćanje će se održati u 18.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić prihvatio Dodikovu ideju

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2024

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas ideju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da datum održavanja Sabora srpskog naroda bude određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji o Srebrenici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.