Vučić: Srbija i RS obeležiće godišnjicu NDH i Jasenovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2016, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija i RS obeležiće godišnjicu NDH i Jasenovca

Srbija i Republika Srpska (RS) zajedno će obeležiti 75. godišnjicu osnivanja Nezavisne države Hrvatske i ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, jer se radi o mestima najvećeg i najtežeg pogroma Srba u istoriji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon susreta sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, Vučić je rekao da će ta godišnjica biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obeležena nizom manifestacija u Beogradu i Banjaluci, ali i u Gradiški i u Jasenovcu, "ukoliko bude dozvoljeno".

Vučić je naveo da je sa Dodikom pričao i o globalnim okolnostima i odnosima prema vojnim savezima i da je dogovoreno da Srbija nastavi da čuva vojnu neutralnost i ne pristupa nijednom savezu, a da to isto, na nivou BiH, uradi i Republika Srpska.

Dvojica sagovornika su govorili i o ekonomskim projektima, ali i o nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata bitnih za Srbiju i RS, poput mosta između Ljubovije i Bratunca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić i Dodik danas zajedno pred novinarima

Izvor: Akter, 26.Feb.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik održaće danas zajedničku konferenciju za novinare..Konferencija za novinare biće održana u 15.00 sati u Pres sali Vlade Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.