Vučić: Sankcije Dodiku mogle bi dodatno da zakomplikuju odnose u BiH

Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sankcije Dodiku mogle bi dodatno da zakomplikuju odnose u BiH

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Davosu da američke sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nisu dobar način za rešavanje problema, te da će to samo dodatno zakomplikovati odnose u BiH.

- “Nisam veliki pobornik sankcija i ne mislim da to išta rešava, samo će dodatno komplikovati odnose u BiH” - rekao je Vučić za Rojters, preneli su banjalučki mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Prema njegovim rečima, oni koji su donosili sankcije valjda znaju zašto su to napravili.

- “Ne znam samo šta je konačni cilj, ali svakako mislim da se stvari rešavaju dijalogom i razumevanjem između Srba, Bošnjaka i Hrvata, za šta ću se zalagati u razgovoru sa predsdavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem” - naveo je Vučić.

On je doao da očekuje dodatno smirivanje tenzija između Srba i Bošnjaka, iako je po tom pitanju već puno urađeno.

Zvanična poseta Zvizdića Beogradu najavljena je za 23. januar.

Vučić je juče izjavio da nije realno očekivati da Srbija zamrzava imovinu i ne dozvoli ulazak predsednika Repubike Srpske Milorada Dodika i da se to neće dogoditi.

Premijer je, odgovarajući na pitanja RTS u Davosu, rekao da je od Amerikanaca dobio informaciju da će se tako nešto dogoditi, ali ne i o sadržaju tih sankcija.

Upitan da li će se Srbija pridružiti sankcijama protiv predsednika RS, Vučić je rekao da može da kaže da je Vlada Srbije ta, koja odlucuje kao kolektivni organ.

- Lično ne znam kako da vam odgovorim: mi da kažemo da Srbija zamrzava imovinu predsedniku RS, da mu ne damo da doputuje u Beograd - nije realno i to se neće dogoditi - rekao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.