Vučić: Nesuglasice ne treba rešavati nasiljem

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nesuglasice ne treba rešavati nasiljem

Srbija kao potpisinica Dejtonskog sporazuma zainteresovana je za stabilnost regiona, BiH i RS i za rešavanje političkih sukoba mirno i demokratski, rekao Aleksandar Vučić posle sastanka sa Miloradom Dodikom i Mladenom Bosićem. Događaji u Federaciji politički motivisani, rekao je Milorad Dodik.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izajvio je da prebijanje, nasilje, hiliganstvo, paljenje i rušenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zgrada ne vodi ničemu dobrom i da se sve razlike između političkih rivala, i u BiH i u Republici Srpskoj, pa i Srbiji, rešavaju u demokratskoj i fer proceduri na izborima.

Vučić je rekao da je pitanje političke, ekonomske i socijane stabilnosti Srpske ključno pitanje za Srbiju i da će se svim snagama takva vrsta stabilnosti podurpirati.

"Nema potrebe da paljenjem zgrada, nasiljem, prebijanjem policajaca rešavamo političke probleme. Srbija želi stabilnost u regionu i to je od presudnog značaja", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije sa liderima dve najjače stranke u Srpskoj, Miloradom Dodikom i Mladenom Bosićem.

Vučić je dodao da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja nije bila izložena bilo kakvoj nestabilnosti u prethodnih godinu i po dana i da je to ključni razlog zašto je Srbija napredovala, što joj je priznato i u svetu.

"Srbija, u skladu sa Dejtonom, ima određenu, ne beznačajnu ulogu u njegovom sprovođenju, naš narod koji živi zapadno od Drine uvek je zaisteresovan za mišljenje države Srije, a naša želja je da sačuvamo stablniost u reginu, kako političku, tako i ekonomsku", rkeao je Vučić.

Prema njegovim rečima, interes Srbije je i da se sačuva dobra budućenost RS.

Vučić je rekao da je saslušao viđenja i poglede Dodika i Mladena Bosića, da je razumeo šta oni misle o ekonomskoj i poltiičkoj sitauci u RS i izneo stavove Srbije.

"Uspeli smo da se saglasimo da je pitanje političke, ekonomske i socijane stabilnosti ključno pitanje za sve nas i da ćemo svim svojnim snagama takvu vrstu stabilnosti podurpirati", rkeao je Vučić.  

Pozdravljamo činjenicu da su lideri iz Srpske prvi put u nekoj izazovnoj situaciji pozvani na konsultacije, rekao je Milorad Dodik. Ocenio je da su događaji u Federaciji politički motivisani i izazvani nefunkcionisanjem entiteta i da RS stabilna.    

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić:Nesuglasice rešavati na izborima

Izvor: Akter, 09.Feb.2014

Aleksandar Vučić izajvio je da se razlike između političkih rivala, i u BiH i u Republici Srpskoj, pa i Srbiji, rešavaju u demokratskoj fer proceduri na izborima

Nastavak na Akter...

Vučić: Nesuglasice rešavati na izborima

Izvor: RTS, 09.Feb.2014

Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma zainteresovana je za stabilnost regiona i za rešavanje političkih sukoba mirno i demokratski, rekao je Aleksandar Vučić posle sastanka sa Miloradom Dodikom i Mladenom Bosićem. Protesti u Federaciji BiH sračunati i na destabilizaciju Srpske, rekao je Dodik....

Nastavak na RTS...

Vučić: Srbija podržava stabilnost regiona i RS

Izvor: Beta, 09.Feb.2014

BEOGRAD, 9. februara 2014. (Beta) - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da će Srbija svim sredstvima podržati stabilnost regiona i Republike Srpske jer je to za nju od presudnog značaja...Vučić je posle sastanka s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.