Vučić: Ne mogu da pritiskam Dodika za referendum

Izvor: Kurir, 11.Jan.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne mogu da pritiskam Dodika za referendum

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi nikakvim pritiscima da utiče na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne raspisuje referendum, jer to treba da bude suverena odluka RS, slagala se s tim Srbija ili ne.

"S Dodikom sam odavno razgovarao i o referendumu. Svoj stav i sud o tome nisam menjao, ono što sam rekao možda sam ponovio, a ostalo je na njemu i suverena je odluka RS", rekao je Vučić.

On je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za novinare u Vladi Srbiji koju je držao zajedno sa zamenikom premijera Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, rekao da ne želi pritiscima da utiče na Dodikovu odluku niti da odnose Srbije i Republike Srpske svodi na one "iz vremena Miloševića i Karadžića kada su dizali barijere na Drini".

"Mi ne moramo oko svega da se složimo, niti je to moguće", primetio je Vučić.

Autor: Tanjug,Foto: Tanjug Zoran Žestić
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne mogu da pritiskam Dodika za referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2016

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi nikakvim pritiscima da utiče na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne raspisuje referendum, jer to treba da bude suverena odluka RS, slagala se s tim Srbija ili ne..."S Dodikom sam odavno razgovarao i o referendumu. Svoj stav i sud...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.