Vučić: Dejton je suština funkcionisanja BiH, Srbija će podržati dogovor tri konstitutivna ...

Izvor: Beta, 14.Apr.2023, 13:51

Vučić: Dejton je suština funkcionisanja BiH, Srbija će podržati dogovor tri konstitutivna ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Dejtonski mirovni sporazum "suština funkcionisanja" BiH i Republike Srpske (RS).Vučić je posle sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom rekao da će Srbija "uvek podržavati" ono što dogovore tri konstitutivna naroda u BiH."Predsednik Dodik me je upoznao sa svojim viđenjem stanja i odnosa u BiH, sa pokušajima RS da sačuva svoja prava i obaveze iz Dejtona. U ime Srbije sam rekao da smatramo da je Dejtonski sporazum suština funkcionisanja BiH i, razume se, RS", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dodikom.Najavio je da će u narednom periodu biti održana zajednička sednica vlada Srbije i RS, kao i da će Srbija obezbediti "dodatnu" finansijsku pomoć za opštine Grahovo, Glamoč, Drvar i Petrovac, koje pripadaju Federaciji BiH, ali i pomoć za pet opština u Republici Srpskoj, za Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje i Bileću.Vučić je dodao da će Srbija i RS usvojiti predlog zaključka o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama, u Donjoj Gradini na teritoriji RS i u Beogradu.Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je odbacio tvrdnje lidera pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravka Ponoša o navodnom snabdevanju Ukrajine municijom iz Srbije posredstvom jedne američke kompanije."Ne možemo da prodajemo ODKB zemljama, prijateljima ...
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić sa Dodikom: Dejton je suština BiH, Srbija će podržati dogovor tri konstitutivna naroda

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Dejtonski mirovni sporazum "suština funkcionisanja" BiH i Republike Srpske (RS).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.