Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS definisala set mjera za pomoć poljoprivrednicima i agrarnom sektoru

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske definisala je danas set mjera s ciljem pomoći poljoprivrednicima i agrarnom sektoru koji je pretrpio velike gubitke tokom katastrofalnog sušnog perioda u prethodnih nekoliko sedmica.

Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske, izjavila je nakon današnje sjednice, kojoj je prisustvovao predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, da je Vlada reagovala hitno kao i prilikom katastrofalnih poplava 2014. godine, te da je po tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prva u regiji.

S tim u vezi je potvrdila da će poljoprivrednicima biti žurno odobreno 5.000.000 KM te još dodatnih 5.000.000 KM iz Klirinškog duga koji će biti direktno ubrizgani za sisteme za navodnjavanje.

Takođe, Cvijanovićeva je potvrdila da će Vlada izdvojiti dodatnih 10.000.000 KM ukoliko bude usvojen zakon o akcizama u Parlamentu BiH.

Predsjednik RS je pozdravio ove Vladine mjere ističući kako je evidentno da su nastale ogromne štete od posljedica suše, ali i grada.

"Nemoguće je sanirati kompletnu štetu, koja se ukupno procjenjuje na oko 50 odsto. Zahvalan sam Vladi na setu mjera koje su u svakom slučaju sistemske" - rekao je Dodik.

(Uskoro opširnije)
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Poplave

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.